fbpx

Súhrn 7. kola Tipos extraligy: V šlágri v Košiciach už 5. prehra Slovana v sezóne, úžasný debut banskobystrického brankára Krošelja

Zdroj: TASR/Roman Hanc, Instagram/tipos_extraliga

Hokejová Tipos extraliga pokračovala svojím 7. kolom. Nebola v ňom núdza o prekvapenia. Najvypuklejším je prehra vedúceho HKM Zvolen s Duklou Trenčín 0:2. Najväčši podiel na nej mal hosťujúci brankár, Kanaďan Connor LaCouvee.

V šlágri kola pred takmer 6-tisícovou návštevou zdolali hráči úradujúceho majstra z Košíc Slovan Bratislava presvedčivo 4:1. Pre Slovan išlo už o 5. prehru v sezóne. Zdá sa, ze jeho výkonom a výsledkom (zatiaľ) nepomáha ani zmena na trénerskom poste.

7. kolo Tispsport extraligy:

HKM Zvolen – Dukla Trenčín 0:2

Prekvapujúci výsledok spod Pustého hradu. Hokejisti HKM Zvolen v nedeľu vysoko zdolali Nitru na jej ľade 9:3, no v piatok si vylámali zuby na súperovi a prišlo u nich akési bolenie brucha. Nehrali zle, aktivita bola na ich hokejkách a korčuliach, narážali však na pozornú defenzívu Dukly. Trenčín, po niekoľkých prehrách vsadil na defenzívu a to sa mu vypláca. Navyše je všetko podporené skvelým brankárom. Connor LaCouvee si pripísal druhé čisté konto v sezóne, keď bol doslova nepriestrelný. Presné zásahy hostí zaznamenali v 13. min Krajčovič a v 36. min Fín Immo. Zvolen je napriek prehre na čele súťaže o skóre pred Spišskou Novou Vsou.

HK Spišská Nová Ves – HK Nitra 3:2

Spišiaci sa však na 3 body s Nitrou narobili ako v bani. Hostia pricestovali na zápas s novými hráčmi v zostave (Harper, Jackson) a ich výkon bol dlho veľmi dobrý. Navyše išli do dvojgólového vedenia, keď sa presadili legionári Harper a Gates. Domáci neskôr prebrali opraty zápasu, no narážali na výborného brankára hostí Kašíka. Keď sa už zdalo, že Spišiaci prehrajú, v záverečnej desaťminútovke predviedli doslova gólovú šmrsť, keď sa postupne presadili Džugan, Majdan a rozhodujúci presný zásah zaznamenal v čase 58:26 Drábek. Nitra tak po 7 odohraných kolách ostala na dne tabuľky s 2 bodmi. Je až po uši namočená v kríze.

HC Košice – HC Slovan Bratislava 4:1

Košičania dokráčali k víťazstvu pevným krokom. Boli jasne lepší korčuliarsky, mali na hokejkách viac kreativity a trestali chyby súpera, ktoré prišli. Do vedenia išli domáci v 14. min, keď sa po prihrávke Pollocka presadil Fejes. 2. gól padol v 27. minúte z hokejky Lampera a aby toho na trápiacich sa Slovanistov nebolo málo, v 37. zvýšil už na priebežných 3:0, po obrovskom zaváhaní obrancu Browna znovu Fejes. Slovan ešte v závere znížil, práve z hokejky Browna. No spoluhráčov doslova zarezal chybou kapitán Sersen a po jeho zaváhaní do prázdnej bránky poistil vedenie Košíc Berger. Slovan sa nevie výsledkovo nakopnúť. V kádri mu chýba väčšia kvalita.

HK Dukla Michalovce – HC´05 Banská Bystrica 0:4

Na Zemplíne to bol boj domácich hokejistov s debutujúcim brankárom Banskej Bystrice. 36-ročný Slovinec Krošelj si lepší vstup do slovenskej extraligy nemohol želať. Chytal fantasticky, isto, sebavedomo. Puky priťahoval ako magnet. Zverenci trénera Petra Kúdelku boli z neho celí nešťastní… Naopak, domáci brankár Škorvánek tentoraz nemal svoj deň a postupne ho prekonali dvakrát Turnbull, Vela a Stránsky. Hráči HC´05 nepredviedli možno najpresvedčivejší výkon, hlavne v 2. tretine sa trápili. Našli však cestu k už 5. víťazstvu v rade hlavne kvôli svojmu hrdinovi v bránkovisku.

HC Mikron Nové Zámky – HC 19 Humenné 5:2

Zverenci domáceho trénera Erika Čaládiho neprestávajú prekvapovať. Hrajú výborne, hlavne na vlastnom ľade. V piatok zdolali nováčika z Humenného 5:2 a vyšvihli sa na 3. miesto tabuľky, pričom sa môžu pýšiť najpotentnejším útokom v extralige (30 gólov). V tomto zápase sa darilo hlavne dvom korčuliarom – útočníkovi Mikúšovi, ktorý v prvej tretine zaznamenal čistý hetrik a dvojgólovému Logginsovi. Aj ich pričinením, taktiež za pomoci výborného brankára Kantora dokráčali Novozámčania už k 5. víťazstvu v súťaži. Očakávalo sa, že môžu byť čiernym koňom súťaže, a to aj potvrdzujú výkonmi na ľade.

HK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad 4:2

1. tretina bola vyrovnaná, aj keď ju napokon vyhrali hostia. Do vedenia išiel Mikuláš gólom svojho produktívneho obrancu Millera. Podtatranci však odpovedali zásahmi Dmowského a Gerlacha. Neskôr však už dávali góly iba domáci, konkrétne jeden muž – Rus Avcin, ktorý v rozpätí 24. a 60. minúty zaznamenal čistý hetrik. Zverenci trénera Juraja Faitha tak pokračujú v presvedčivých výkonoch, v tabuľke súťaže sú na 6. mieste s 11 bodmi. V zostave sa môžu oprieť o produktívnych legionárov a taktiež o Réwaya. Poprad ťahá pre zmenu šnúru prehier, toto bola už jeho 5. v sezóne. Zverenci trénera Aleša Tottera, ktorí majú v tejto sezóne smelé ambície, si akiste predstavovali oveľa úspešnejší úvod do súťaže.

Program 8. kola (nedeľa 8. 10. 2023): Poprad – Michalovce, Nové Zámky – Liptovský Mikuláš, Banská Bystrica – Slovan, Humenné – Nitra, Trenčín – Spišská Nová Ves, Košice – Zvolen.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie