fbpx

Skvelé futbalové predstavenie. Trnava statočne vzdorovala, proti Fenerbahce hrala o body do posledných sekúnd

Zdroj: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Boli blízko veľkého prekvapenia. Futbalisti FC Spartak Trnava odohrali vo štvrtok 2. zápas H-skupiny Konferenčnej ligy. Na domácom trávniku v City Aréne privítali suverénneho súpera z Turecka Fenerbahce Istanbul. Zverenci trénera Michala Gašparíka sa proti mužstvu, ktoré predtým vyhralo všetkých 14 súťažných zápasov, vypli k hrdinskému výkonu. Napokon mu podľahli 1:2.

Fantastická atmosféra, skvelý futbal

Zverenci hosťujúceho trénera Ismaila Kartala svojou formou vzbudzovali obrovský rešpekt. Máloktoré mužstvo v Európe je schopné potiahnuť podobnú šnúru víťazstiev, ako sa to podarilo Fenerbahce. Žiaľ, úspešná bilancia Fenerbahce sa po zápase s naším pohárovým zástupcom natiahla na číslo 15. Hráči Spartaka však podali oduševnený výkon a v hre o bod(y) boli do poslednej sekundy.

Hostia napokon nepostavili očakávané opory. Džeko, Fred či Tadič ostali len na lavičke náhradníkov. Beztak mala zostava Fenerbahce ohromnú silu. Hráči v jeho dresoch si v prvom polčase dokázali vytvoriť územnú prevahu, dobre, ľahko kombinovali, no nedokázali sa dostať na priamy dostrel brankára Trnavy Takáča. V prvom polčase sa hral svižný futbal, no počet striel do priestoru bránky bol 0:0.

Veľké veci sa pred fantastickou kulisou začali diať po zmene strán. Trnavu dvakrát podržal Takáč, najprv po priamom kope Zajca a neskôr po dôraznej koncovke Batshuayia zblízka. V 70. minúte bol však už prikrátky na zakončenie Kinga, ktorý sa pretlačil v súboji a strelou k ľavej domácej žrdi otvoril skóre na 0:1. V 80. minúte pridal aj druhý presný zásah, keď zľava prišiel prudký center od striedajúceho Freda a King pohodlne poslal loptu do siete – 0:2.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie