fbpx

Konferenčná liga: Slovan sa dnes predvedie v Ľubľane a Trnavu čaká súper, ktorý má na konte 14 víťazstiev v rade

Zdroj: FACEBOOK/ŠK Slovan Bratislava, FC Spartak Trnava

Našich dvoch pohárových zástupcov čakajú vo štvrtok povinnosti v rámci 2. hracieho dňa Konferenčnej ligy. V A skupine sa o 18:45 hod. predstaví úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava, ktorý vycestoval na trávnik slovinského šampióna NK Olimpija Ľubľana. V tomto zápase je mierny favorit, môže sa pritom spoľahnúť na podporu viac ako 1 200 svojich fanúšikov priamo na Štadióne Stožice.

O 21:00 hod. nasleduje domáci súboj Spartaka Trnava, ktorý hostí turecký Fenerbahce Istanbul. Pre zverencov Michala Gašparíka to bude ťažká pohárová skúška v rámci H-skupiny, nakoľko súper z Turecka doteraz odohral v sezóne 14 zápasov a všetky vyhral.

Šance Slovana 

ŠK Slovan má za sebou vydarený vstup do skupinovej fázy, keď zverenci trénera Vladimíra Weissa zdolali v prvom zápase na Tehelnom poli po góloch Weissa a Čavriča faerský KÍ Klaksvík 2:1. Odvtedy len víťazia, hlavne v Niké lige, kde ťahajú šnúru víťazstiev.

Proti Slovanu sa postaví slovinský šampión NK Olimpija Ľubľana, ktorý je nováčikom na takomto fóre. Má však svoju kvalitu. Prichádza s novým trénerom, Portugalčanom Joaom Heriquesom, ktorý si do kádra stiahol svojich krajanov. Nebezpečný je hlavne útočník Rui Pedro. Ide o kvalitného súpera, ktorý podľahol v prvom skupinovom zápase na trávniku francúzskeho OSC Lille 0:2.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ŠK Slovan Bratislava (@skslovanbratislava)

Tréner Vladimír Weiss hovorí, že jeho mužstvo je pripravené: „Všetci sú zdraví, máme tu 22 hráčov do poľa a troch brankárov. Hráme na peknom štadióne, podobnom ako u nás, aj mužstvá sú si celkom podobné. Šance pre pred zápasom sú 50:50. Súper je doma, ale aj my chceme uhrať výsledok, ktorý nám dá šancu na postup zo skupiny. Určite budeme hrať na víťazstvo. Domáci tím je silný s loptou, nedáva ju zadarmo, takže sa musíme mať na pozore. Na mužstve, v ktorom je viacero legionárov, je vidieť rukopis portugalského trénera.“

Predpokladaná zostava Slovana: Borjan – Blackman, Bajrič, Wimmer, Lovat – Kucka, Kankava – Čavrič, Tolič, Weiss – Strelec. Zápas má úvodný výkop o 18:45 hod. na Štadióne Stožice, rozhoduje ho hlavný rozhodca Sidiropoulos z Grécka.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie