fbpx

Detská hra sa na Spiši skončila tragédiou. 6-ročného chlapca zavalila futbalová bránka, na mieste zomrel

Zdroj: SLOVAKREGION,FREEPIK

Polícia vyšetruje prípad úmrtia 6-ročného Dávidka na Spiši. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová informovala, že tragédia sa stala v utorok (3. 10.) krátko po 18. hodine na futbalovom ihrisku v obci Iliašovce, okres Spišská Nová Ves.

„Podľa doterajších zistení, počas zdvihnutia kovovej futbalovej brány zo zeme smerom nahor, došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k jej následnému pádu a zraneniu maloletej osoby,“ uviedla hovorkyňa Ivanová.

Posádka leteckých záchranárov z Popradu bola vyžiadaná o urgentný let do Iliašoviec k detskému pacientovi.

Zranenia, ktoré Dávid utrpel, však boli podľa polície nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol. Hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková priznala, že počas letu boli záchranári z akcie následne odvolaní.

Príčinou smrti sa stali vnútrolebkové poranenia. Smrť mala byť okamžitá, myslí si obhliadajúci lekár.

Deti sa na ihrisku pohybovali bez dozoru

Starostka obce Anna Frankovičová tvrdí, že ide o nešťastnú náhodu, kedy sa deti snažili bránku zodvihnúť a neudržali ju.

„Deti sa hrali s touto veľkou bránou, ju preklopili a vraj, že keď ju chceli dvíhať, vtedy Dávidko prebehol pod bránu, oni ju neudržali a padla na neho,“ pre TA3 priblížila starostka obce Iliašovce.

Deti sa na verejnom ihrisku podľa slov starostky hrali bez dozoru dospelých. Pôvodne sa na ňom mal konať poobedný tréning, ktorý však bol zrušený, pretože tréner nemohol prísť, informuje TV Markíza.

Polícia už vo veci koná a v tejto súvislosti začala po vykonaní neodkladných prvotných procesných úkonov trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

„Vzhľadom na citlivosť prípadu, vek maloletej osoby i s úctou k pozostalým bližšie ani podrobnejšie informácie poskytovať nebudeme,“ uzatvára Ivanová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie