fbpx

Pri páde malého lietadla v Senici zomreli dvaja ľudia. Leteckú nehodu vyšetrujú ako všeobecné ohrozenie

Zdroj: FOTO TASR/Ondrej Hercegh, HaZZ

V senickej mestskej časti Čáčov spadlo v nedeľu podvečer malé lietadlo. Nehoda si vyžiadala dve obete. TASR to potvrdil hlavný operátor Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Viliam Sládek.

Portál tvnoviny.sk uvádza, že pri tragédii zomreli dvaja ľudia. Lietadlo malo podľa prvotných informácií predvádzať akrobatické manévre, pri ktorých pilot stratil kontrolu nad strojom.

Portál tiež uviedol, že stroj patri firme známeho slovenského herca a moderátora Daniela Dangla. Herca aj oslovili. „Prepáčte, nie som momentálne v stave sa k tomu vyjadrovať,“ reagoval na tragickú udalosť Dangl.

Informácie o páde lietadla s posádkou potvrdila aj trnavská krajská polícia. „Polícia prijala z linky 112 o 18.33 h informáciu o páde ultra ľahkého lietadla v meste Senica, časť Čáčov, mimo obývanej časti mesta. Na miesto udalosti sme okamžite vyslali najbližšie hliadky, ktoré preverujú prvotné informácie, stav posádky aj okolnosti, za ktorých došlo k jeho zrúteniu,“ uviedli.

Na miesto smerovali aj štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru z HS v Senici s dvoma kusmi hasičskej techniky. „Zasahujúci príslušníci po príchode na miesto udalosti zistili, že sa jedná o malé lietadlo, v ktorom sa nachádzajú dve osoby bez známok života,“ uviedli.

Hasiči miesto udalosti zabezpečili pred šírením nebezpečných látok a pred vznikom požiaru.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie