fbpx

Partnerské putá, taje vášne, romantické kvízy aj zásady šťastného manželstva. Päť tipov na knihy, ktoré zlepšia váš vzťah

Zdroj: knihobot, Freepik/yanalya

Žiaden partnerský vzťah nie je dokonalý, a preto je dobré, keď na ňom partneri neustále pracujú. Dnes je k dispozícií množstvo kníh, ktoré nám môžu pomôcť riešiť konflikty a pracovať na sebe. Vybrali sme 5 z nich, ktoré stoja za prečítanie. Či ste vo vzťahu na začiatku alebo sa snažíte obnoviť jeho iskru, tieto knihy vám poskytnú múdre rady, inšpiráciu a návody na ceste ku zdravému a šťastnému partnerskému vzťahu.

Amir Levine a Rachel Heller: Pripútaní

Vedeli ste, že každý človek je istým spôsobom pripútaný k svojmu partnerovi? To, akým spôsobom sa pútame k partnerom, má zárodok už v útlom veku, pretože väzby z detstva nás ovplyvňujú aj v dospelosti.

Vedci zistili, že existujú 3 typy pripútania sa a sú to: bezpečný, úzkostný a vyhýbavý. Táto kniha vám pomôže prísť na to, ktorý typ puta uplatňujete vo vašom vzťahu vy a pomôže vám ho zmeniť na taký typ, ktorý prinesie do vášho vzťahu harmóniu a uspokojenie.

Esther Perel: Vášeň v zajatí

Uznávaná psychoterapeutka Esther Perel sa vo svojej knihe venuje otázke, prečo sa z toľkých dlhoročných partnerských vzťahov vytráca vášeň a erotický náboj. Ak vo vašom vzťahu vyhasla vášeň, alebo tomu chcete predísť, mali by ste si prečítať túto knihu.

Esther prináša rovno aj príklady z jej praxe, ktoré pobavia a pomôžu pochopiť chyby, ktoré robíme vo vzťahoch aj my. Je to zaujímavé a oddychové čítanie pre každého, kto chce vedieť, ako funguje vášeň a túžba vo vzťahoch a zároveň chce aj návod, ako ju znova objaviť.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Hermanová (@sue_knihomilka)

Jay Shetty: 8 rules of love

Bývalý mních Jay Shetty sa v knihe vnára do hlbín lásky, vzťahov a osobného rastu. Šikovne spája starodávne múdrosti s modernými skúsenosťami a prináša konkrétne postupy, ktoré vám pomôžu rozvíjať váš vzťah. Lásku a vzťahy možno podľa neho posilniť a prehlbovať prostredníctvom ôsmich pravidiel, ktoré podporujú empatiu, sebadôveru a vnímanie skutočnej hodnoty vzťahu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie