fbpx

Súhrn 4. kola Tipos extraligy: V šlágri suverénni Spišiaci, výborne si počína Liptovský Mikuláš s bodujúcim Rewayom

Zdroj: FOTO TASR/Roman Hanc, Instagram/tipos_extraligaajoj_sport

V nedeľu pokračovala hokejová Tipos extraliga 4. kolom. Šlágrom bol zápas v Spišskej Novej Vsi, kde privítali pred skvelou diváckou kulisou trápiaci sa Slovan Bratislava. Zápas sa napokon skončil jednoznačným triumfom domácich 5:1. Slovan prehral 3. zápas v sezóne.

V závese za Spišiakmi visí v tabuľke HKM Zvolen. Zverenci trénera Petra Oremusa síce nezvládli prvú tretinu na ľade nováčika z Humenného, nakoniec však našli cestu k víťazstvu a vyhrali 5:2. V piatok sa vo Zvolene odohrá súboj druhého s prvým.

4. kolo Tipos extraligy:

HC Mikron Nové Zámky – HC Košice 3:0

Domáci od úvodu súťaže neprestávajú prekvapovať. Tentoraz si ich formu odniesol úradujúci majster z Košíc, ktorý toho v Nových Zámkoch ukázal pramálo. Do vedenia išli zverenci Erika Čaládiho v 22. minúte po góle Václava Stupku. Poisťovacie presné zásahy prišli v závere, keď brankára Jaroslava Janusa prekonali postupne Marc-Olivier Roy a Václav Prokeš. Pred 2 463 divákmi zaslúžene zvíťazili a s 9 bodmi sú na 3. mieste v tabuľke. Košičania vyhoreli aj v druhom zápase po sebe. Ich výkon sa len ťažko ospravedlňuje.

Spišská Nová Ves – HC Slovan Bratislava 5:1

Slovan je v obrovskom rozvrate. Už v čase 33:47 prehrával na Spiši 0:5 a jeho výkon bol akýsi bezradný. Domáci, naopak, doslova lietali po ľade a užívali si skvelú divácku kulisu (3 657 divákov). Dokumentovali, že začiatok ročníka ich zastihol v obdivuhodnej forme. Na hokejkách majú potrebnú ľahkosť, navyše sú produktívni. V zápase postupne skórovali Archambault, Burgess, Džugan, Merežko a Giľak. Čestný presný zásah hostí strelil v 52. minúte Fetkovič. Spišiaci sú s 12 bodmi na čele súťaže. V tábore Slovana sa musí niečo udiať, pretože podáva mizerné výkony.

HK Nitra – HK Dukla Michalovce 3:2 pp.

Napriek tomu, že do vedenia šli domáci po góle Bajteka zo 17. minúte, na ľade sa viac darilo hosťom zo Zemplína. Otočiť skóre sa im podarilo v druhej tretine, v ktorej skórovali Chase Pearson a Peter Bjalončík. Nitrania sa však nevzdávali a vyrovnali po góle kanoniera Samuela Bučeka. Rozuzlenie deja na ľade sa udialo až v predĺžení, keď v čase 61:32 umiestnil puk za brankára Škorvánka Brent Gates. Pre zverencov trénera Antonína Stavjaňu sú to prvé 2 body v sezóne. Michalovčania po víťazstve v úvodnom kole na Slovane tretíkrát po sebe prehrali.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie