fbpx

Ligový prierez: Na čele súťaže skvelý Trenčín, Trnava s ďalším zakopnutím v City aréne

Zdroj: FOTO TASR/František Iván, facebook/Niké liga

Futbalová Niké liga pokračovala od piatku do nedele svojim 8. kolom. Fanúšikov zaujalo víťazstvo Trenčína v Košiciach 3:0. Zrodilo sa po výbornom výkone hostí, pričom kuriozitou zápasu bolo, že dva góly im zrušil systém VAR a domáci Košičania si strelili dva vlastné góly. Trenčín je tak aj po víkende na čele súťaže s 19 bodmi.

Zvíťaziť sa, naopak, nepodarilo v nedeľu hráčom Spartaka Trnava, ktorí len remizovali v City aréne s Ružomberkom 2:2. Jeden bod sa im musí máliť, nakoľko mali v stretnutí jasnú prevahu, no inkasovali po zbytočných situáciách, ktoré by si tak skúsené a kvalitné mužstvo malo postrážiť. Ide už o 3. domácu stratu Trnavy v sezóne.

8. kolo Niké ligy:

FC Košice – AS Trenčín 0:3

Zápas sa niesol v jasnej réžii hostí. Trenčín mal v úvode smolu. Už v 5. minúte sa peknou gólovou strelou prezentoval Hilary Gong, jeho pokus však znegoval systém VAR. Podobne dopadol aj útočník Njegoš Kupusovič. AS sa radoval až do tretice, keď si v 22. min center Kmeťa nešťastne zrazil do vlastnej bránky domáci Jakub Jakubko. Druhý gól hostí prišiel v 44. min a bol excelentný – padol po fantastických klučkách a presnej strele skvelo hrajúceho Gonga. Košičania do druhého polčasu prestriedali, pridali na výkone, nepodarilo sa im však už so zápasom nič spraviť. Pomyselný kalich horkosti si vypili v 77. min, keď si loptu do vlastnej bránky zrazil Ján Mizerák. Trenčín pokračuje vo výborných výkonoch.

Postava zápasu: Hilary Gong

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 2:0

Belasí vstupovali do stretnutia po víťazstve nad KÍ Klaksvík v Konferenčnej lige. Po minulotýždňovej prehre v Dunajskej Strede potrebovali zabodovať naplno, čo sa im podarilo. Pomohli im góly, ktoré padli na rozhraní polčasu. V 42. minúte zahlavičkoval do siete Barseghjanov center David Strelec. V 48. minúte potom po strate lopty od hosťujúceho Sauera skóroval peknou strelou Tigran Barseghjan. V prvom polčase hrali hostia zo Žiliny výborne, napriek prevahe však nevedeli svoje akcie dotiahnuť až do finálnej fázy. Tam im chýbala ľahkosť a hlavne rozhodnosť, na druhej strane však majú veľmi talentované mužstvo. Slovan nakopla až taktická zmena, keď začal hrať zrkadlovo 3-4-4 ako Žilina.

Postava zápasu: Tigran Barseghjan

MFK Skalica – DAC Dunajská Streda 0:1

Na Záhorí sa nehral žiadny výnimočný futbal. Zápas rozhodla situácia z 43. minúty, keď po prihrávke Mateja Trusu skóroval Aleš Čermák strelou zvnútra šestnástky. Svoje šance mali aj Skaličania – hneď v úvode trafil žrď Ondrej Rudzan, v druhom polčase si nešikovne loptu spracovával brankár DAC-u Popovič a lopta opečiatkovala brvno. Hostia však vyhrali zrejme zaslúžene, je to pre nich už druhý triumf v rade. Pamätáme si však presvedčivejšiu Dunajskú Stredu. Útočník Fernand Gouré v jej drese sa tentoraz nepresadil.

Postava zápasu: Aleš Čermák

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie