fbpx

Čapovaná drogéria zreguluje spotrebu a ušetrí kopu času. Slovákov však bezobalové nákupy nelákajú

Zdroj: FACEBOOK/Sirka, čapovaná eko drogéria, FREEPIK

Predajne s čapovanou drogériou už nie sú len výsadou krajských miest, ich sieť sa medzičasom rozšírila aj do menších mestečiek. Záujem o bezobalovú drogériu však  klesá a dopyt nezvyšujú ani komfortné riešenie, akým je napríklad rozvoz.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sirka | eko drogeria (@sirka_eko_drogeria)

Plány pred nákupom

Začiatky bezobalových obchodov na Slovensku boli sprevádzané množstvom reklám a propagačných materiálov, v konečnom výsledku sa k verejnosti nedostali zásadné informácie ohľadom toho, ako v skutočnosti efektívnejšie hospodáriť s nakúpenou drogériou a do akej miery možno očakávať zmeny.

„U nás nemáme stanovené minimálne množstvo a novým zákazníkom radíme, nech si radšej zoberú menej na skúšku. Takto si môžu produkt sami otestovať a zistiť, či im vyhovuje a poskúšať rôzne vône pracích gélov či čistiacich prostriedkov,“ hovorí pre istream.sk Mária Siredžuk zo žilinskej predajne Sirka s ekologickou čapovanou drogériou.

Zvoliť menšie množstvá jednotlivých produktov je správnym krokom, ako postupne a pozvoľna prejsť na čisto čapovanú drogériu. „Musíte plánovať, čo idete nakúpiť, koľko fliaš zobrať a pobaliť ich. Na oplátku ale viete, že kupujete kvalitné (u nás talianske) výrobky, nakúpite si len koľko potrebujete a ušetríte kopu zbytočných obalov,“ radí Siredžuk.

Nižšia spotreba

Nákupom čapovanej drogérie sa zavďačíte predovšetkým životnému prostrediu, a to výraznou redukciou množstva odpadových obalov. „V našej predajni dokonca zbierame použité nádoby z drogérie, ktoré umyjeme. Ak si zákazník svoje nádoby zabudol, môže použiť tieto z „druhej ruky“. Nákup drogérie uskutočňujeme vo vratných 25 kg bandaskách, ktoré následne vrátime distribútorovi a ten ich cca 2-3x do roka, keď ide po tovar, vráti výrobcovi,“ pokračuje.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie