fbpx

Futbal-EKL: Slovan – Klaksvík 2:1, brankár Borjan: „Dôležité tri body“

Na snímke hráči Slovana oslavujú gól v zápase A-skupiny 1. kola skupinovej fázy Európskej konfrenčnej ligy (EKL) vo futbale ŠK Slovan Bratislava - KÍ Klaksvík v Bratislave 21. septembra 2023. Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann

Futbalisti Slovana Bratislava vstúpili do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy víťazstvom 2:1 nad faerským majstrom KÍ Klaksvík. Víťazný gól strelil v 74. minúte Aleksandar Čavrič a jeho tím tak figuruje v tabuľke A-skupiny na druhom mieste za OSC Lille. Slovenský majster sa predstaví v EKL najbližšie 5. októbra na pôde Olimpije Ľubľana.

Slovan kontroloval hru celý prvý polčas, no v koncovke sa nepresadil. Z prvej strely do priestoru bránky naopak otvorili skóre hostia vďaka Denimu Pavlovičovi v 49. minúte. Už o päť minút neskôr vyrovnal kapitán Vladimír Weiss, ktorý bol v základe prvýkrát od začiatku augusta. O triumfe potom rozhodol Čavrič po centri od Tigrana Barseghjana.


Európska konferenčná liga – A-skupina, 1. kolo:
ŠK Slovan Bratislava – KÍ Klaksvík 2:1 (0:0)
Gól: 54. Weiss, 74. Čavrič – 49. Pavlovič. ŽK: Savvidis, Lovat – Pavlovič, Andreasen, Danielsen. Rozhodovali: Ciochirca – Weiss, Obritzberger (všetci Rak.), 12.454 divákov
Slovan: Borjan – Blackman, Bajrič, Wimmer, Lovat – Savvidis (66. Kucka), Tolič (85. Abubakari), Kankava – Strelec (66. Barseghjan), Čavrič (90.+4. Pauschek), Weiss (90.+4. Marcelli)
Klaksvík: Johansson – Petersen, Faerö, Forren – Danielsen, Pavlovič (72. Klettskard), Andreasen, Da Silva – Frederiksberg, Gussiaas (90. Josephsen), Mikkelsen (72. Kassi)

Do zápasu vstúpili lepšie domáci, loptu držali na kopačkách a ofenzívnu akciu sa snažili kombinačne. Iniciátorom bol spočiatku kapitán Weiss, o chvíľu to Slovan skúšal aj po krídlach. Tak sa dostal do nádejnej pozície Strelec, ktorý mal po spätnej prihrávke od Čavriča poloodkrytú bránu. Jeho pokus však stopér Forren zblokoval na rohový kop. „Belasí“ strážili mierne pokusy hostí o brejk aj s pomocou brankára Borjana a sami sa ďalej snažili kombinovať.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie