fbpx

Nitrania zažívajú nevydarený vstup do sezóny. Čederle: „Mrzí nás to kvôli veľkej podpore fanúšikov“

Zdroj: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Hokejisti HK Nitra by najradšej zabudli na posledné dni. Štart do nového ročníka Tipos extraligy sa im vôbec nevydaril, v piatok prehrali pred domácim publikom 2:4 s Popradom. V nedeľu prišla ešte väčšia nádielka v sieti brankára Libora Kašíka a v derby s Novými Zámkami prehrali až 2:6.

Chýba väčší dôraz do bránky

Manažment klubu pritom vyskladal zaujímavý hráčsky káder, ktorý by teoreticky mal v súťaži patriť k tomu lepšiemu. Za všetko hovorí návrat kanoniera Samuela Bučeka. V prvej formácii s ním hrajú Kanaďan Sahir Gill aj 23-ročný krídelník Sebastián Čederle, s ktorým sme sa krátko porozprávali.

„Prehrať oba domáce zápasy – taký vstup do sezóny sme si určite nepredstavovali. Na vlastnom ľade a s takou veľkou podporou fanúšikov. Mrzí nás to najmä kvôli nim. Boli to veľmi ťažké zápasy, v ktorých sme doplatili na naše chyby, zbytočné vylúčenia a málo využitých presiloviek z našej strany. Myslím si, že nám chýbal väčší dôraz do bránky. Musíme na bránky súperov viac strieľať, byť nebezpečnejší,“ povedal pre istream.sk Čedrle.

V nitrianskej aréne to bolo pred 3 000 divákmi trápenie. Samozrejme, je ešte len úvod sezóny a všetko sa môže otočiť v prospech Nitry, no vyzerá to tak, že zverencov českého trénera Antonína Stavjaňu nezastihli prvé kolá vo forme. „Skutočne ťažko sa to hodnotí a hľadajú sa príčiny prehier. Myslím si, že sme mali vyhrať, alebo zozbierať z ľadu aspoň nejaké body. Takto sme zatiaľ bez bodu a tento stav chceme čo najskôr zmeniť.“

Sebastián pritom môže zažívať vydarené obdobie kariéry. Teší sa totiž dôvere trénera, ktorý ho hneď skraja sezóny zaradil do elitnej formácie mužstva.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie