fbpx

Súhrn 2. kola Tipos extraligy: Zvolen zastavil rozbehnuté Michalovce, Slovan zdemoloval Humenné ôsmimi gólmi

Zdroj: FOTO TASR/Ján Krošlák,Dano Veselský

Hokejová Tipos extraliga pokračovala v nedeľu 2. kolom. Očakávalo sa, ako sa po zdrvujúcom debakli v piatok s Michalovcami (2:8) postavia k zápasu hokejisti Slovana Bratislava. Zverenci trénera Jána Pardavého napokon vyhrali 8:3.

Naopak, vo Zvolene sa nedarilo Michalovciam. Domáci „Bryndziari“ síce hrali efektne a efektívne, no hlavne sa mohli oprieť o vynikajúceho brankára Jakea Kupského. Zvolen vyhral 4:1 a dokumentoval, že v tejto sezóne bude môcť opäť pomýšľať na medailové pozície.

2. kolo Tipos extraligy:

HC Košice – HC ´05 Banská Bystrica 5:1

Oceliari si spravili zo zápasu jednoznačnú záležitosť. Skóre otvoril už 2. min domáci Filip Krivošík, na ktorého presný zásah ešte dokázal odpovedať hosťujúci Marcus Vela. Potom sa však už hralo podľa košických nôt. Zverenci Dana Cemana mali nad zápasom jasnú kontrolu a debutujúceho Fína v bránke HC´05 Samuliho Terva zasypali 5 gólmi. Pričom konečný stav mohol byť oveľa vyšší. Košičanom po tvrdých porážkach v Lige majstrov padne každý víťazný zápas vhod. Banskobystričania, naopak, prehrali aj druhý zápas. Inkasovali v nich celkovo až 11 gólov, čo nie je potešiteľná vizitka pre brankárov a defenzívu.

HC 19 Humenné – HC Slovan Bratislava 3:8

Humenčania sa historicky prvýkrát predstavili v extralige pred vlastným publikom. Začali zostra, už 7. min otvoril skóre Vitalijs Pavlovs. Slovan sa však pozviechal, trikrát skóroval, no na rozdiel jedného gólu predsa len znížil Rus Paršin v 38. min. Zverenci trénera Andreja Parfjonova však totálne nezvládli záverečnú tretinu, v ktorej inkasovali až 5- krát. Nečudo, že Stanislav Galimov sa v 48. min porúčal z bránky. Napokon bol z toho debakel. Slovan tak aspoň sčasti odčinil svoj potupný zápas v piatok s Michalovcami. Ukázal, že má ofenzívny potenciál, jeho slabinou je však obranná zložka celého mužstva.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie