fbpx

Ligový prierez: Pod Dubňom žiaril Polievka, v šlágri víťazstvo Dunajskej Stredy nad Slovanom

Zdroj: FOTO TASR/Daniel Stehlík,Edmund Örzsik

Po reprezentančnej prestávke sa naplno rozkrútil kolotoč najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. 7. kolo Niké ligy bolo bohaté na góly aj pekné momenty. V sobotu zaujal výkon banskobystrickej Dukly, ktorá vyhrala na trávniku vedúcej Žiliny 4:1. Jej víťazstvo režíroval slovenský reprezentant Róbert Polievka, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie.

V nedeľu podvečer sa z obrovského triumfu tešili futbalisti Dunajskej Stredy, ktorí v šlágri kola porazili Slovan Bratislava 3:1. O všetkom podstatnom rozhodla nová posila DAC-u Fernand Gouré z Pobrežia Slonoviny, ktorý proti úradujúcemu majstrovi zaznamenal identickú bilanciu ako Polievka. Zaujalo taktiež víťazstvo Trenčína v Zlatých Moravciach. Po ňom sa hráči AS vyšvihli so 16 bodmi na čelo tabuľky.

7. kolo Niké ligy:

FK Železiarne Podbrezová – MFK Skalica 1:0

Na Horehroní sa odohral zápas, o ktorom sa veľa hovorilo a písalo. Hostí zo Skalice totiž skolili zdravotné problémy – mali problém zložiť základnú jedenástku, viacerí hráči hrali so sebazaprením. Žiaľ, futbal zaplakal… Záhoráci mali totiž v očiach krv, čo si odniesol po prvom polčase červenou kartou Ján Vlasko. Samotný futbal veľmi nezahrial, domáci mali obrovskú hernú prevahu a hostí držal nad výsledkovou hladinou skvelý brankár Junas. O troch bodoch pre Železiarov rozhodol krátko po zmene strán utešenou strelou kapitán Mikuláš Bakaľa.

MŠK Žilina – MFK Dukla Banská Bystrica 1:4

Po hodoch prišiel žilinský bruchabôľ. Zverenci trénera Jaroslava Hyneka pred týmto kolom vyhrali 5 zo 6 zápasov. V sobotu to však akoby neboli oni. Nevedeli si poradiť s perfektnou obranou Banskej Bystrice, navyše robili pozičné a defenzívne chyby. Viac nebolo treba, hlavne kapitánovi Dukly Róbertovi Polievkovi, ktorý režíroval hosťujúci triumf. O hlavu čnel nad všetkými. Pridali sa k nemu i ďalší spoluhráči, ktorí to pred svojím početným fanklubom odbojovali. Žiline v tomto stretnutí chýbala iskra, ale aj povestné šťastie a precíznosť. Je to však mužstvo budúcnosti.

MFK Ružomberok – FC Košice 1:0

Na Liptove sa hral sotva priemerný futbal. Domáci MFK vstúpil do stretnutia výborne, keď už v 10. minúte po Chrienovej prihrávke skóroval zblízka Samuel Šefčík. Potom sa zápas rozdrobil do súbojov, v ktorých sa obe mužstvá prekonávali. Ružomberčanom sa napokon podarilo ukoristiť potrebné tri body do tabuľky.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie