fbpx

Cyklistika: Úvodnú etapu Okolo Slovenska vyhral po dlhom úniku Cavagna

Francúzsky cyklista Remi Cavagna, ktorý zvíťazil v úvodnej etape 67. ročníka Okolo Slovenska, si obliekol žltý dres pre lídra pretekov a zelený dres pre lídra bodovacej súťaže v Košiciach v stredu 13. septembra 2023. Jazdcovi stajne Soudal-QuickStep vyšiel dlhý únik na 172,7 km dlhej etape so štartom a cieľom v Košiciach. Na druhom mieste prišiel do cieľa s veľkou stratou Etiópčan Mulu Kinfe Hailemichael (Caja Rural-Seguros RGA) a tretí skončil Dán Kasper Asgreen (Soudal-QuickStep). Zdroj: FOTO TASR – František Iván

Francúzsky cyklista Remi Cavagna triumfoval v úvodnej etape 67. ročníka Okolo Slovenska a získal žltý dres pre lídra pretekov. Jazdcovi stajne Soudal-QuickStep vyšiel dlhý únik na 172,7 km dlhej etapu so štartom a cieľom v Košiciach. Na druhom mieste prišiel do cieľa s veľkou stratou Etiópčan Mulu Kinfe Hailemichael (Caja Rural-Seguros RGA) a tretí skončil Dán Kasper Asgreen (Soudal-QuickStep).

Cavagna sa dostal na čelo v bodovacej súťaži a získal aj červené číslo pre najbojovnejšieho pretekára, ktoré dostal za svoje takmer 50 km sólo. Najlepším Slovákom v etape bol Matúš Štoček.

Stredajšia etapa mala zvlnený charakter so štyrmi vrchárskymi prémiami. Prvé tri boli na úvodných 30 km a viacero cyklistov sa na nich snažilo odpútať. Aktívni ale boli hlavne jazdci world tímov. Na prvých dvoch kopcoch sa to nikomu nepodarilo, no na Slanskom sedle (2. kat., 5,3 km, 4,7%) sa dostala do úniku veľmi silná skupina. Boli v nej Asgreen a Cavagna, Koen Bouwman a Milan Vader (Jumbo-Visma), Bruno Armirail a Stefan Küng (Groupama-FDJ), Davide Bais (EOLO-Kometa), Hailemichael, Alessandro Tonelli (Green Project-Bardiani CSF), Bart Lemmen (Human Powered Health), Antoine Debons (Corratec), Jakub Otruba (ATT Investments), Urko Berrade Fernandez (Equipo Kern Pharma) a Davide de Cassan (Friuli ASD).

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie