fbpx

Dávid Hancko s historicky najrýchlejším reprezentačným gólom, Slovákov nasmeroval k trom bodom raketový úvod

Zdroj: FOTO TASR - Pavel Neubauer,Jaroslav Novák

Slovenskí futbaloví reprezentantanti zdolali v pondelok v kvalifikačnom zápase J-skupiny o postup na EURO 2024 Lichtenštajnsko 3:0. K trom dôležitým bodom im dopomohol fantastický úvod, keď v rozmedzí 1. a 6. minúty rozhodli o výsledku. Dávid Hancko dokonca stanovil nový reprezentačný rekord, keď brankára súpera prekonal už po deviatich sekundách zápasu.

Fantastický úvod

Zverenci Francesca Calzonu mali pred sebou zápas, pred ktorým mali patričný rešpekt. Vedeli, že proti Lichtenštajnsku budú favoriti, no taktiež, že akákoľvek strata z tohto súboja je neprípustná. Uvedomovali si, že sila mužstva a herná kvalita je na ich strane, preto bolo dôležité, ako vstúpia do samotného stretnutia a ako budú diktovať jeho dej.

Úvod na Tehelnom poli pred takmer 14-tisíc fanúšikmi zvládli znamenite. Okamžite po výkope založili akciu, na ktorej konci nakopnutú loptu Škriniara hlavou predĺžil útočník Róbert Boženík a Dávid Hancko zblízka prekonal súperovho brankára – 1:0. Neskutočný začiatok.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dávid Hancko (@davidhancko)

Našťastie, naši reprezentanti zostali v nastolenom trende a už v úvode rozhodli o víťazovi stretnutia. V 3. minúte sa po rohu Maka odrazila lopta od chybujúceho brankára Buchela, lopty sa zmocnil dobre hrajúci Ondrej Duda a po krátkej klučke na obrancu poslal loptu do siete. Tretí presný zásah prišiel v 6. minúte, keď sa za dlhou loptou rozbehol László Bénes, stihol ju prihrať pred bránkovou čiarou na Róberta Maka, ktorý pohodlne napol sieť – 3:0.

Naši hráči na ihrisku jednoznačne dominovali. Ešte v prvom polčase mali niekoľko gólových šancí. Hrali rýchlo, kolmo, variabilne. Robili nebezpečné nábehy medzi súperove línie a ten ich nevedel zachytávať. Odohrali sme jednoznačne kvalitný prvý polčas, taký, aký bol akiste podľa nášho taktického scenára.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie