fbpx

Studený front prinesie na Slovensko búrky, v najbližších dňoch sa výrazne ochladí. Aký bude víkend?

Zdroj: Pexels/Reto Scheiwille,Hunt on Photos Studio

Hoci sa pomaly blíži jeseň, na Slovensku prevláda slnečné a veľmi teplé počasie. V pondelok 11. septembra teploty na našom území dosahovali až 32 stupňov Celzia, to sa však čoskoro zmení. Čaká nás totiž náhla zmena počasia a ochladenie.

Mesiac september je výrazne teplý, o čom svedčí aj uplynulý víkend, ktorý sa vyznačoval tropickými horúčavami. Teploty sa dostali na hranicu 30 stupňov Celzia, miestami boli o čosi vyššie. Ako informuje iMeteo, počasie v celej strednej a vo východnej Európe ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš od východu. Jej stred sa presúva smerom nad Balkán, čím do našej oblasti silnie teplé, južné prúdenie, ktoré prináša na Slovensko tropické hodnoty. Z toho dôvodu sú preto denné teploty na Slovensku o 7 až 9 stupňov Celzia vyššie, ako sme zvyknutí na toto ročné obdobie.

Prichystajte sa na vlnu búrok a mierne ochladenie

Podľa iMetea vyvrcholí teplé počasie v utorok pred postupujúcim studeným frontom od západu, ktorý prinesie zásadnú zmenu počasia. Aktuálne predpovede naznačujú, že k ochladeniu dôjde už v stredu počas dňa. Zatiaľ čo dopoludnie bude ešte prevažne slnečné a teplé, popoludní a večer krajinu potrápia prvé výrazné búrky, ktoré na naše územie dorazia z Rakúska a Česka a budú sa tiahnuť ďalej smerom na východné Slovensko. Búrlivé počasie by malo prísť aj v noci zo stredy na štvrtok, ako aj počas štvrtka.

Okrem búrok treba počítať aj s chladnejším počasím. SHMÚ hlási najvyššie denné teploty na úrovni 26 stupňov Celzia, pričom v piatok najvyššia denná teplota klesne na 17 až 24 stupňov. Víkend by však mal byť opäť teplý, teplota by sa mala hýbať okolo 28 stupňov Celzia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie