fbpx

Tri túry na víkend, ktoré si zamilujete: po hrebeni Považského Inovca, Častkovská 50-ka aj Babia hora

Zdroj: facebook/KST Hlohovec/Ladislav Matejka

Ak hľadáte únik v lone prírody, stredne náročnú prechádzku po hrebeni či adrenalinovú výzvu, ste na správnej adrese. Krása týchto overených túr nespočíva len v ohromujúcich výhľadoch, ale aj v intenzívnom pocite spojenia človeka s prírodou.

Babia Hora – Diablova hora: Každú hodinu iné počasie

Najvyšší vrch Oravských Beskýd a podsústavy Stredné Beskydy je klenotom slovenskej turistiky. Tento majestátny vrchol, ktorý sa týči do výšky 1 722,9 metra nad morom ponúka panoramatický výhľad na okolitú krajinu s bujnými lesmi, vysokohorskými lúkami a ľadovcovými dolinami.

Poloha Babej hory ako severného okraja karpatského oblúka zachytáva veterné prúdy od Atlantického oceánu. To má za následok chladné a vlhké podnebie, čoho prejavom sú časté hmly a zrážky, ktoré zase vytvárajú bohaté zásoby vody. Typickým javom sú početné a náhle zmeny počasia, ktoré majú na svedomí mnoho ľudských obetí, najčastejšie nepripravených turistov.

Trasa je dlhá 17 kilometrov, s prevýšením 970 metrov. Na Babiu a Diablovu horu si nájdite celý deň.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa •K R I S T Í N A• (@kikusiiiik_)

Hrebeň Považského Inovca: Osviežujúci vánok a spev vtákov

Hrebeň núka vzrušujúci turistický zážitok, známy svojou zvlnenou krajinou a úchvatnými výhľadmi.

Vďaka strednej náročnosti je táto túra prístupná širokému okruhu milovníkov outdoorových aktivít. Trasa prechádza pôvabnými dedinkami, kopcami a hustými lesmi. Prechádzku po hrebeni často sprevádza osviežujúci vánok a spev vtákov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie