fbpx

V Bratislave sa predvedú hviezdy portugalského futbalu, vrátane Ronalda. Slováci pravdepodobne nasadia Dúbravku, Vavra aj Škriniara

Na snímke portugalský futbalisti počas tréningu pred piatkovým zápasom kvalifikácie ME 2024 Slovensko - Portugalsko vo štvrtok 7. septembra 2023 v Bratislave. Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann

Bratislava bude v piatok dejiskom veľkého futbalového sviatku. Na Tehelnom poli sa uskutoční kvalifikačný zápas J skupiny o postup na Euro 2024, v ktorom sa Slovensko stretne s favorizovaným Portugalskom.

Pôjde o prestížne stretnutie s úvodným výkopom o 20:45 h, v ktorom sa proti zverencom trénera Francesca Calzonu predstaví aj fenomén svetového futbalu – Cristiano Ronaldo.

Súper je zatiaľ stopercentný

Portugalsko vyhralo zatiaľ všetky štyri zápasy a J skupinu suverénne vedie. Zverenci trénera Roberta Martineza tak dokumentujú svoju vyspelosť, kvalitu a precíznosť prevedenia herných situácií. Okrem spomínaného Cristiana Ronalda sa môžu spoľahnúť na ďalších kvalitných futbalistov, pričom v ofenzíve sú to hlavne Joao Felix (FC Barcelona) a Goncalo Ramos (PSG).

Na snímke portugalský futbalista Cristiano Ronaldo počas tréningu pred piatkovým zápasom kvalifikácie ME 2024 Slovensko – Portugalsko vo štvrtok 7. septembra 2023 v Bratislave. FOTO TASR – Martin Baumann

Fanúšikom na Slovensku je jasné, že proti Portugalcom nás čaká náročná futbalová skúška – odolnosti aj morálnych kvalít. Čo sa týka nášho mužstva, to v prvom kvalifikačnom kole zakoplo, keď len remizovalo s Luxemburskom 0:0. Neskôr však postupne zdolalo Bosnu a Hercegovinu (2:0), Island (2:1) a Lichtenštajnsko (1:0). Podobne ako náš súper sme ešte z hry gól neinkasovali, nakoľko na Islande sme dostali gól z pokutového kopu.

V piatok na Tehelnom poli to bude od nás chcieť tímový, disciplinovaný a vysoko taktický výkon. Len tak si môžeme z ihriska odniesť želaný bodový výsledok, ktorý by nás udržal v hre o postup na Euro 2024. Potrebujeme poctivo brániť, veľa behať bez lopty a keď ju získame, umne si ju musíme chrániť. Len brániť a vyčkávať by sa aj podľa nášho trénera, talianskeho stratéga Francesca Calzonu, rovnalo výsledkovej samovražde.

Obrana v stabilnom zložení

Do bránky slovenského národného tímu pôjde s určitosťou Martin Dúbravka, brankár Newcastle United. V anglickej Premier League je síce tímová dvojka, no má za sebou vydarenú letnú prípravu. Navyše aj pri nižšej hernej praxi vždy prišiel pripravený a vedel si svoju pozíciu zastať. Potrebujeme od neho nadstavbu pri zákrokoch a dobrú prácu nôh pri rozohrávke.

Oprieť sa môžeme o stabilnú a dobre fungujúcu defenzívu. Jediným otáznikom je napravo Peter Pekarík. Tento 36-ročný poctivec totiž v Herthe Berlín pravidelne nehráva, čo je jeho dlhodobejší problém. Naposledy odohral 21 minút, predtým odohral za Berlínčanov polčas. Ide však o vysoko charakterného a bežecky výborne pripraveného futbalistu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie