fbpx

Šimečka: Slovensko po voľbách nemôže skončiť po boku Ruska, stretnutie s prezidentom Macronom je dôkazom, že spoľahlivých partnerov máme v Európe

Zdroj: PS

Predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka sa dnes v Elyzejskom paláci stretol s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Slovensko po voľbách nemôže skončiť v medzinárodnej izolácii po boku Ruska, dnešné stretnutie s prezidentom Macronom je dôkazom, že spoľahlivých partnerov máme v Európe, vyhlásil Šimečka.

„S prezidentom Macronom sme hovorili najmä o význame, ktorý majú nadchádzajúce voľby nielen pre Slovensko, ale aj pre celý región strednej Európy a vôbec EÚ. Potešilo ma, ako pozorne situáciu sleduje a ocenil som energiu, ktorú dlhodobo venuje vzťahom so Slovenskom a ostatnými krajinami v našom regióne. Zhodli sme sa, že pre Slovensko ako aj pre Francúzsko je kľúčová silná a jednotná EÚ, ktorá je garantom našej suverenity a dáva nám oveľa väčšiu silu aj v medzinárodnom merítku,“ uviedol predseda progresívcov Šimečka.

„V týchto voľbách si na Slovensku vyberáme medzi minulosťou a budúcnosťou. Ide o to, či budú vládu zostavovať strany, ktorých predstavitelia vyjadrujú obdiv autoritárskemu Rusku a spochybňujú naše ukotvenie v EÚ a NATO. Alebo či uspeje naša vízia budúcnosti Slovenska – ako demokratickej krajiny, ktorá vie spolupracovať s partnermi, je nimi rešpektovaná a hrá v Európe prvú ligu. Dnešné stretnutie s prezidentom Macronom vnímam aj ako gesto podpory pre takúto víziu budúcnosti,“ uzavrel Šimečka.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie