fbpx

Okolo Slovenska bez Sagana, ale s Pinotom, Bolom či Svrčekom

Na snímke pelotón pri prejazde centrom Košíc záverečnej 4. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá merala 182,1 km a viedla z Levoče do Košíc 17. septembra 2022 v Košiciach. Zdroj: FOTO TASR/František Iván

Na nadchádzajúcom 67. ročníku medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska (13. – 17. septembra) bude chýbať Peter Sagan, no prídu slávny Francúz Thibaut Pinot, holandský šprintér Cees Bol, obhajca vlaňajšieho triumfu Josef Černý i čerstvý bronzový medailista z MS do 23 rokov Martin Svrček. Dokopy sa na slovenských cestách predstavia štyri World tímy, šesť prokontinentálnych a jedenásť kontinentálnych tímov. V pelotóne podujatia kategórie UCI 2.1 tak bude na štarte v Košiciach 21 sedemčlenných tímov, spolu 147 pretekárov.

Organizátori sa snažili dotiahnuť aj trojnásobného majstra sveta Sagana, ktorý sa lúči s kariérou na ceste, no nepodarilo sa im dohodnúť s jeho tímom TotalEnergies.

„Peter bohužiaľ nepríde. Pred letom to bolo ešte tak 50 na 50, jeho tím TotalEnergies to nechával otvorené, no po skončení MS v Gaslgowe to odpískali. Možno aj pre to, že Peťo nevyužil opciu v zmluve na tretí rok, že mohol ešte pokračovať. Povedal, že ide na horské a veľmi sa na to teší. TotalEnergies ide v plnej sile na Vuelte a povedali mu, že preňho nemajú taký podporný tím. No ak bude na Slovensku, tak pevne verím, že sa v nejakej etape príde rozlúčiť s fanúšikmi,“ povedal generálny riaditeľ pretekov a prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara.

Slovenskí fanúšikovia sa však môžu tešiť na ďalšie známe mená. Nabitú zostavu privedie najmä fr1ancúzsky tím Groupama-FDJ s tromi jazdcami z najlepšej Top25 rebríčka UCI. Jej líder je víťaz etáp na všetkých troch Grand Tours či monumentu Okolo Lombardska Pinot a spolu s ním sa na štarte v Košiciach predstavia aj víťaz dvoch etáp na Vuelte David Gaudu a druhý v časovke z vlaňajších MS Stefan Küng.

V drese QuickStepu bude obhajovať celkové prvenstvo Josef Černý, príde aj víťaz z roku 2020 Jannik Steimle, Tim Merlier, Remi Cavagna i Martin Svrček, ktorý vybojoval v Glasgowe bronz v pretekoch hromadným štartom do 23 rokov. Silné zostavy majú aj ďalšie dva tímy z World Tour – Astana a Jumbo-Visma.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie