fbpx

Streda bude slnečná, teploty vystúpia na 28 stupňov Celzia. Zvyšok týždňa bude teplý

Zdroj: FOTO TASR – František Iván

Po vrtochoch počasia máme na Slovensku konečne pokojné, priam idylické počasie. Je slnečno, ale nie príliš horúco a žiadne silné búrky na obzore. Takto to ostane minimálne do konca týždňa.

Slovensko sa po mnohých búrlivých dňoch a výraznom ochladení sa opäť teší pokojnému a slnečnému počasiu, ktoré na našom území zotrvá niekoľko dlhých dní. Extrémne horúčavy a dusno sú za nami, rovnako ako aj ničivé a silné búrky.

Môžeme s čistým svedomím povedať, že máme pred sebou veľmi pokojné a príjemné dni v závere tohto leta.

Leto je síce na ústupe, ale pomaly sa s nami lúči s príjemnými letnými teplotami nad +25 °C na väčšine nášho územia.

Zmena v počasí nás nečaká

V najteplejších lokalitách naše územie čakajú ešte teploty okolo +30 °C, no túto teplotnú hranicu tento rok výrazne o dva a viac stupňov už neprekročíme.

Teploty pôjdu každým dňom mierne nahor a v závere týždňa sa teploty dokonca môžu lokálne vyšplhať až na +31 °C. Dobrou správou je, že dusno na pocit už nebude.

Tieto dni a aj víkend tak budú príjemne teplé a počasie neprekazí ani lejak či silné búrky. Počasie v našej oblasti totiž bude naďalej ovplyvňovať rozsiahla a mohutná tlaková výš, ktorá sa postará o stabilné počasie na nadchádzajúce dni.

Výrazné zmeny a výkyvy v počasí nás nečakajú. Dokonca to vyzerá tak, že aj celý budúci týždeň bude teplo a veľmi slnečno.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie