fbpx

Kde hľadať krásne výhľady na Slovensko? Toto je päť rozhľadní, ktoré si zamilujete

Zdroj: facebook/Jozef Karo Karas/ Vyhliadková veža Bojnice

Spríjemnite si končiace leto návštevou rozhľadní s fascinujúcimi výhľadmi.

Vyhliadková veža Bojnice

Neobyčajnú vyhliadkovú vežu možno poznáte aj pod názvom Čajka v oblakoch. Stavba je nápadne podobná vyhliadkovej veži našich českých susedov, ktorá sa nachádza na Dolnej Morave.

Z prevýšenia 30 metrov sa vám naskytne pôsobivý výhľad na Bojnický zámok, Prievidzu a okolie. Zaujímavosťou a zároveň aj najväčším lákadlom je tobogan, ktorým sa odvážlivci môžu spustiť nadol. Toto miesto je vhodné aj pre mladé rodiny. Aj keď vyzerá trochu nebezpečne, zábradlie je úplne bezpečné aj pre malé deti.

S ratolesťami tiež môžete navštíviť blízke kúpalisko Čajka, Bojnický zámok, ZOO Bojnice alebo zábavný park Dinono.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jana koala (@janabrest)

Rozhľadňa Čerešenka

Približne 12-metrová kamenná rozhľadňa sa nachádza asi 15 kilometrov od Košíc. Aj keď sa Čerešenka nachádza na poli, je z nej prekrásny výhľad. Môžete sa kochať pohľadom na Slanské vrchy, Volovské vrchy, Kojšovskú hoľu a údolie Torysy. Za dobrého počasia údajne vidno aj malý kúsok z Lomnického štítu.

Rohľadňa bola postavená pri príležitosti 700. výročia bitky pri Rozhanovciach, každoročne sa v jej bezprostrednej blízkosti konajú rôzne historické podujatia. Pri rozhľadni sa tiež nachádza detské ihrisko s názvom „Stredovek na tanieri“.

Rozhľadňa na Sitne

Stavba vysoká 12 metrov sa nachádza v chránenej oblasti Štiavnických vrchov, na vrchu Sitno. Žiaľ, nie je voľne prístupná. Rozhľadňa je terénnou základňou CHKO Štiavnické vrchy, preto sa do nej dostanete iba za prítomnosti personálu. Vstup do interiéru však stojí za to.

V interiéri sú nainštalované expozície archeologických nálezov z hradu Sitno. Taktiež sa naučíte niečo o miestnych zvieratách, rastlinách a rôznych mineráloch. Expozícia je súčasťou náučného chodníka.

Rozhľadňa vám poskytuje výhľad na Nízke Tatry, Malú Fatru, záhadný Tribeč, dokonca dovidíte až do Maďarska. Neďaleko rozhľadne sa nachádza aj turistická chata a nocľaháreň.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa @majdzulka

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie