fbpx

Tváril sa, že lieči Židov. Doktor Satan ľuďom pichal kyanid a sledoval ich smrť

Zdroj: wikipedia/Anonymous (Keystone-France)/ AFP/Getty Images

Marcel Petiot pôsobil ako lekár s falošným diplomom. Pacienti si mysleli, že sú v dobrých rukách, on im však podával narkotiká. Vykonával aj nelegálne potraty. Židom utekajúcim pred nacistami sľuboval pomoc, namiesto toho im podával dávku jedu. Doktor Satan, ako ho častovali médiá, svoje obete zabíjal a ich telá spaľoval.

Narodil sa v malom francúzskom meste Auxerre v roku 1897. Už počas dospievania bol problémovým tínedžerom. Aj napriek tomu, že bol nezvyčajne inteligentný, zo školy ho vylúčili niekoľkokrát pre zlé správanie. Raz priniesol do triedy otcovu zbraň, z ktorej vystrelil a ako 11-ročný navrhol svojej spolužiačke sex.

V 17-tich rokoch sa postavil pred súd kvôli krádeži poštovej schránky, no sudca rozhodol, že je duševne nespôsobilý a mladíka pustil na slobodu.

Keď mal 20 rokov, dobrovoľne sa počas 1. svetovej vojny prihlásil na službu do francúzskej armády. Vojakom kradol prikrývky, a tak ho poslali do sanatórií, kde sa mal zotaviť. Aj tu jedného dňa kradol — tentokrát morfium.

Napriek zlému psychickému stavu sa v roku 1918 musel vrátiť na front, kde sa mentálne zrútil. Z armády ho napokon prepustili pre zlé správanie a pre údajné zranenie skončil na invalidnom dôchodku.

Sadistický lekár starostom

Po vojne sa Petiot zapísal do zrýchleného vzdelávacieho programu medicíny pre vojnových veteránov. Zdravotnú školu dokončil za 8 mesiacov, neskôr stážoval v psychiatrickej liečebni.

Ako lekár začal praxovať vo francúzskej obci Villeneuve-sur-Yonne, kde sa stal prekvapivo populárnym. Platili mu nielen pacienti, financie dostával aj z vládnych fondov lekárskej pomoci.

Pacientov ohuroval falošným diplomom z medicíny a pri svojej práci využíval pochybné praktiky. Pacientom podával narkotiká, vykonával nelegálne potraty, dokonca ich okrádal o peniaze. Napriek tomu ho stále navštevovali.

V roku 1926 si začal románik s Louise Delaveau, ktorá počas ich vzťahu zmizla. Susedia potvrdili, že u Petiota videli kufor podobný tomu, ktorý polícia vytiahla z rieky Yonne o niekoľko týždňov neskôr. Nachádzali sa v ňom neidentifikovateľné časti ženského tela. Polícia v prípadoch nevidela súvislosť a lekára ďalej nevyšetrovala.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie