fbpx

Slovák otvoril v Ghane plážový rezort: Postupne vysádzam palmy a staviam bazén. Úver tu nedostanem, vraví

Zdroj: Archív AP, Sango Beach Resort

Andrej Papp žije v Ghane už roky, prevádzkuje plážový bar a guesthouse Sango Beach Resort. Čo ho priviedlo do Afriky, prečo zakotvil na dedine pri Atlantickom oceáne a hlavnom meste Ghany a ako sa mu v Afrike podniká?

Afrika pre začiatočníkov

Cestoval som po svete. Videl som juhovýchodnú Áziu, Ameriku a chcel som nakuknúť aj dobubo Afriky. Hľadal som destináciu, ktorá by ma mohla s kontinentom zoznámiť a Ghana znela skvelo, keďže je označovaná ako „Afrika pre začiatočníkov“. Našiel som lacné letenky, nebolo o čom.

Našiel som tu Slovenku, ktorá pomáhala v miestnom sirotinci. Pozdávala sa mi myšlienka vyraziť na cestu, zároveň pomôcť a vidieť novú krajinu.

A tak môj prvý dvojtýždňový výlet v januári pozostával z týždňovej pomoci v sirotinci a týždňového cestovania po krajine. Znovu som sa do Ghany vrátil na mesiac v marci, pretože som tu stretol dievča a chcel som ho viac spoznať.

Pomohol som jej zohnať domček pri pláži, asi hodinu od centra hlavného mesta Akkra. Začali sme podnikať s krátkodobými prenájmami a pár mesiacov sme boli v kontakte, ale nefungovala nám komunikácia.

Z paneláka do africkej dediny

Mal som vtedy 35 rokov a na Slovensku malé podnikanie, ktoré ma nebavilo. Hľadal som nový zmysel života, a tak sa zrodilo rozhodnutie vyskúšať to v Ghane.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie