fbpx

Hokejový svet sa od nich dištancuje, na Slovensku ich vítame s otvorenou náručou. Prečo sú Brièr a Miller problém?

Zdroj: Pexels/cottonbro studio/ Pixabay

Nový ročník hokejovej Tipos extraligy klope na dvere. Slovenské ľady budú brázdiť aj dvaja zámorskí hráči, od ktorých sa hokejový svet dištancuje. Naše kluby ich však privítali s otvorenou náručou.

Briér a invalidný vozík

Nováčik z HC 19 Humenné v júli ohlásil príchod novej posily v podobe Carsona Brièra. Pre 23-ročného útočníka pôjde vôbec o prvý zahraničný angažmán. Ide o syna dvojnásobného majstra sveta, Kanaďana Daniela Brièra, ktorý má za sebou takmer tisícku štartov v NHL.

Na prvý pohľad ide o zaujímavú persónu, no opak je pravdou. Americký hokejista s kanadským pasom sa v marci postaral o veľký rozruch. Mladík sa zúčastnil párty v miestnom podniku, kde natrafil na opustený invalidný vozík.

Bez otáľania ho zhodil zo schodov. Majiteľka invalidného vozíka, Sydney Benes, bola počas incidentu práve na toaletách. Po prešetrení celej situácie bol bezpodmienečne vylúčený z klubu Mercyhurst University.

Zdroj: X/NBC Sports

Nešlo pritom o prvý výstrelok syna legendárneho hokejistu. „Nebral som hokej dostatočne vážne. Viac ma zaujímala zábava. Príliš veľa párty, to je asi najlepší spôsob, ako by som to opísal,” kajal sa Brièr pre collegehockeynews.com už v roku 2019, ktorého kvôli porušeniu interných pravidiel vyhodili z tímu Johnstown Tomahawks.

Na univerzite Mercyhurst dostal druhú šancu, no nevyužil ju. Kluby v zámorí sa od neho dištancovali, a tak v ročníku 2023/24 zakotví v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie