fbpx

Máte doma prváka? Na toto nezabudnite pri chystaní školskej tašky

Zdroj: Freepik/gpointstudio/Pexels/Caleb Oquendo

Do začiatku školského roka zostáva už len zopár dní. Prichystali ste už vášmu školákovi všetko potrebné? Ak máte doma prváka, čaká vás väčšia vstupná investícia. Na čo by ste nemali pri chystaní školskej tašky zabudnúť a ako nakúpiť tak, aby ste neminuli zbytočne veľa?

Pohodlná a ľahká taška

Základom je kvalitná školská taška, do ktorej sa zmestí všetko potrebné a chrbticu vášho dieťaťa zbytočne nezaťaží. Kedysi sme sa pri kúpe aktoviek pozerali predovšetkým na obrázky, dnes by sme mali zohľadňovať najmä pohodlie. Podľa čoho si vybrať?

S turistickým batohom na hory, so školským do školy. Keby sme pri výbere školskej tašky zohľadňovali len ergonomickosť, vystačili by sme si s turistickým batohom. Do školy si však treba nosiť učebnice, zošity či peračník, preto by ideálna školská taška mala mať dostatočnú oporu chrbta.

Ľahkosť je základ. Učebnice, zošity či desiata už sami o sebe vážia veľa, preto by taška mala byť čo najľahšia, ale zároveň dostatočne silná, aby dokázala uniesť každodenný náklad.

Myslite na šikovný úložný priestor. Malí prváčikovia budú zo začiatku v škole stratení, uľahčite im preto školské povinnosti aspoň prehľadnou taškou, v ktorej rýchlo nájdu všetko, čo budú potrebovať. Čím viac priehradok na učebnice, peračník, desiatu či fľašu, tým lepšie.

Keď ste už našli dokonale praktickú školskú tašku, nechajte budúceho školáka, nech si sám vyberie obrázok, ktorý mu bude robiť radosť. Nenápadne ho však usmernite, aby nesiahol po dizajne, za ktorý sa už o rok bude hanbiť a vy budete musieť hľadať novú tašku. A nezabúdajte na dostatočné reflexné prvky.

Zdroj: Pixabay/vimbroisi

Zošity, obaly, písacie potreby aj telesná výchova

To všetko by malo byť spomenuté v zozname, ktorý dostanete od školy. Preto je najlepšie nenakupovať veľa zbytočností dopredu a bez výčitiek svedomia vybaviť všetko v prvý školský deň, kedy sa deti len zoznamujú so školou. V súčasnosti však stále viac učiteľov komunikuje s rodičmi cez Edupage či sociálne siete a možno vám zoznam pošlú ešte v auguste.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie