fbpx

Obľúbené cyklotrasy na východnom Slovensku: Okolo tokajských viníc, Vihorlatu aj Morského oka

Zdroj: facebook/MTB cyklotrasy/IDS Východ

Okolo Zemplína

Táto trasa vás zavedie okolo regiónu Zemplín, kde môžete obdivovať krásu vidiecka, vinohrady a historické mestá a obce.

Trasa cyklotrasy okolo Zemplína je dlhá 73 kilometrov, začína a končí v Trebišove. Prechádzať budete cez viacero dedín, jazera Izra, Slanského sedla aj obce Egreš. Popri šliapaniu do pedálov sa môžete kochať výhľadmi na Slanské vrchy a Východoslovenskú nížinu.

Vihorlat – Morské oko

Cyklistika Vihorlat – Morské oko vás prevedie hustým Vihorlatským lesom, k oddychu v malebnom prostredí jazera Morské oko a následne k turistike za úžasnými výhľadmi zo Sninského kameňa v národnom parku Vihorlat. Dĺžka trasy je 34 kilometrov.

Modrá cykloturistická trasa začína v obci Remetské Hámre, prvé kilometre vedie dobrou asfaltovou cestou až ku križovatke cykloturistických trás v lokalite Potašňa. Ku koncu trasa začína klesať a pokračuje späť do obce Remetské Hámre, kde končí.

Bardejov – Prešov

Prejdite sa z mesta Prešov do historického mesta Bardejov. Cesta vedie cez nádherné prostredie, prechádza cez dediny, po asfaltke aj poľných a lesných cestách a núka výhľady na Karpaty. Dĺžka trasy je 88 kilometrov (spiatočne). Cyklotrasa prechádza cez Bardejov, Kľušov, Hertník, Raslavice, Demjatu, Prešov.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jakub Krška (@jakub_krska)

Domaša – Slanské vrchy

Cyklotrasa vás vedie cez kopce, lesy aj malé potoky. Cyklisti sa môžu na Hornom Zemplíne tešiť z novej cyklotrasy, ktorá prepojila Domašu a Slanské vrchy. Do pedálov budete šliapať približne 35 kilometrov, trasa je rozdelená na dva úseky: Slovenská Kajňa – Slanské vrchy a Rekreačná oblasť Domaša Dobrá – Kvakovce.

Tokajská cyklomagistrála

Trasa je dlhá 22,5 kilometra a vedie predovšetkým po spevnených komunikáciách. Jej hlavným lákadlom sú predovšetkým okolité tokajské vinice spojené s ochutnávkou miestneho vína a nádhernými výhľadmi.

 

Text: Natália Ševčíková

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie