Zmiznutia, mučenie či nevysvetlené záhady. Slovensko ukrýva množstvo strašidelných miest

Zdroj: UNSPLASH/ALEXANDRE LALLEMAND, Peter Poluch

Na Slovensku nájdete lokality, ktoré sa pre svoju strašidelnosť oplatí navštíviť. A nie je ich málo! K mnohým sa viažu povesti, z ktorých behá mráz po chrbte. 

Pripravili sme pre vás výber 5 desivých miest, ktoré si nemôžete nechať ujsť, ak patríte medzi milovníkov záhad. Trúfnete si na ich návštevu? 

Tribeč

Jedno z najznámejších pohorí, ktoré sa preslávilo záhadnými zmiznutiami aj vďaka knihe Trhlina a rovnomennému filmu. Nájdete ho medzi mestami Nitra, Topoľčany, Partizánske a Zlaté Moravce. Vďaka svojej lokalite mu prischla prezývka Bermudský trojuholník. 

Už viac ako 70 rokov v týchto končinách miznú ľudia. Prvýkrát sa v tejto lokalite na prelome 18. – 19. storočia stratila skupina predavačov, našli ich mŕtvych. Po roku 1900 sa tu stratilo hneď niekoľko ľudí, medzi nimi boli horár, mladé dievča či pracovník kameňolomu. 

Podivný je aj prípad Waltera Fischera z Nového Mesta nad Váhom, ktorý sa vo februári 1939 vybral na prechádzku na Čierny hrad. Manželka ho považovala za mŕtveho, no v máji ho našli živého na poli s popáleninami na tele. Nič si nepamätal, bol v šoku a skončil v ústave. 

V roku 1966 sa tu stratili manželia Belanovičovci z Bratislavy, ktorých nikto nikdy nenašiel. Len 5 kilometrov za obcou Jelenec našli ich odstavené auto.

Zatiaľ najnovší známy prípad zmiznutia je z roku 2019. Ako uviedol denník Nový Čas, išlo o 20-ročného Vladimíra Švajlena, ktorý si chcel kúpiť cigarety — a zmizol. O niekoľko dní neskôr našli jeho telo, obesil sa na strome.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa @horalka_lesna

Opustená psychiatria v Bytčici

Kedysi bola kaštieľom, kde sa liečili pacienti s psychiatrickými poruchami. Takmer 14 rokov už iba chátra, keď ju v roku 2009 zrušili a premiestnili do priestorov žilinskej nemocnice. 

Kaštieľ postavili v polovici 17. storočia Révaiovci, neskôr patrila Nemocnici s poliklinikou v Žiline, ktorá ho predala Ivanovi Solenskému. Istý podnikateľ tu plánoval postaviť penzión, plány mu však prekazila ekonomická kríza. 

Krvavé Šenky

Názov osady v obci Lehota je odvodený od starej krvavej legendy, podľa ktorej sa tu v roku 1848 mala udiať krvavá dráma, ktorá sa spája s hostincom. Ako uvádza Nitraden.sk, do hostinca zavítal zámožný pán s družinou, ktorý chcel počas dlhej cesty niekde prenocovať. 

Ubytovali sa tu a dobre pohostili. Hluchonemá slúžka z hostinca im však naznačila, že víno, ktoré pili, bolo otrávené. Niekoľko kvapiek alkoholu skončilo na zemi a prítomná starena na mieste, kde dopadli, spravila krížik. Podľa legendy mala družina na posteli krvavé fľaky a neskôr zistila, že sa v pivnici hostinca nachádzali mŕtvoly troch dievčat. 

Krvavých historiek z obce je viacero. Bývalý starosta Krvavých šenkov spomenul pre Pravdu prípad zavraždenej Aničky, ktorej telo tu mali zakopať. 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa URBEX (@odysea_exploration)

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie