fbpx

Hokejová oslava, aká nemá na Slovensku obdobu: Trenčín dnes hostí víťazov 40-tich Stanley Cupov

Zdroj: FOTO TASR/Radovan Stoklasa/Pavel Neubauer

Marián Hossa sa v piatok oficiálne lúči s aktívnou hokejovou kariérou exhibičným zápasom v Trenčíne. Na Slovensko pritiahol legendy svetového hokeja, vrátane súčasných aj budúcich členov hokejovej Siene slávy.

33 hráči, ktorí v piatok 18. augusta symbolicky o 18.18 hod. (Marián Hossa značnú časť kariéry odohral s číslom 18) vykorčuľujú na ľad Zimného štadióna Pavla Demitru, sa svojho času radili medzi absolútnu špičku svetového hokeja.

Dovedna nastúpili v NHL do 26 414 zápasov, strelili 5 580 gólov, zaznamenali 9 350 asistencií, pozbierali 14 930 kanadských bodov a sú držiteľmi 40 Stanley Cupov.

Ide o oslavu hokeja, ktorá by v rámci rozlúčkových zápasov nielen v rámci Slovenska len ťažko hľadala konkurenciu.

Do týchto štatistík navyše nerátame vyše 400 gólov a 800 kanadských bodov držiteľa Stanley Cupu z roku 2014 Mariána Gáboríka, ktorý mal zasiahnuť do hry, no zdravotné komplikácie ho napokon prinútili zúčastniť sa Good Bye Game „len“ v pozícii trénera.

Medzi najvýraznejšie osobnosti, ktoré pricestujú do Trenčína zo zahraničia, patria nepochybne 7-násobný držiteľ Norris Trophy pre najlepšieho obrancu NHL a člen Hokejovej Siene slávy Nicklas Lidström či jeho krajan, Švéd Henrik Zetterberg.

Ďalším zvučným menom je dlhoročný kapitán Chicaga Blackhawks, dvojnásobný olympijský víťaz a trojnásobný držiteľ Stanley Cupu Jonathan Toews; autor 1157 bodov v NHL, Daniel Alfredsson či jeden z najlepších bekov svojej doby, Duncan Keith.

Spomedzi slovenských hokejistov sa rozlúčkovej hry zúčastnia mená ako Zdeno Chára, Peter Bondra, Žigmund Pálffy, Ľubomír Višňovský či Miroslav Šatan. Do hry zasiahnu aj stále aktívni hráči NHL: brankár Petr Mrázek, Tomáš Tatar či fínska hviezda Caroliny Hurricanes Teuvo Teräväinen.

Zloženie tímov bude rozlosované na trenčianskom námestí v deň zápasu. Formát stretnutia sa oproti zaužívaným štandardom nemení a bude sa hrať na tri dvadsaťminútové tretiny. Stretnutie má aj významný charitatívny rozmer, keďže značnú časť zo vstupného poputuje do organizácií spätými s podujatím Hviezdy deťom.

Účastníci Good Bye Game v Trenčíne (18. august 2023):

Brankári: Scott Darling, Jaroslav Halák, Petr Mrázek

Obrancovia: Dustin Byfuglien, Niklas Hjalmarsson, Zdeno Chára, Duncan Keith, Michal Kempný, Nicklas Lidström, Andreas Lilja, Richard Lintner, Johnny Oduya, Michal Rozsíval, Andrej Sekera, Ľubomír Višňovský

Útočníci: Daniel Alfredsson, Peter Bondra, Michal Handzuš, Martin Havlát, Tomas Holmström, Marcel Hossa, Marián Hossa, Jiří Hudler, Tomáš Kopecký, Marcus Krüger, Žigmund lffy, Rastislav Pavlikovský, Patrick Sharp, Miroslav Šatan, Tomáš Tatar, Teuvo Teräväinen, Jonathan Toews, Henrik Zetterberg

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie