fbpx

Trenčiansky kraj: Lietadlá, malebné tiesňavy aj krásny život v Československu. Kde nájdete pravé kúpeľné oblátky? (10 tipov na výlet)

Zdroj: INSTA/david.slovak

David už viac ako 10 rokov aktívne cestuje a spoznáva zákutia našej rodnej hrudy, na internete ho poznáte ako Slováka, ktorý behá po Slovensku. Navštívil každé z našich 141 miest, precestoval všetky cesty prvej a druhej triedy a každý deň trávi v inom kúte Slovenska, kde sa vždy snaží objaviť niečo nové.

V seriáli o cestovateľských bonbónikoch sa s Davidom pozrieme na to, čo zaujímavé nájdete v jednotlivých slovenských krajoch. Pozreli sme sa už na BratislavskýTrnavský, Nitriansky a teraz si posvietime na Trenčiansky kraj.

Letecké múzeum Slavnica

Ak patríte medzi fanúšikov letectva, nemusíte čakať na Letecké dni v Sliači ani utekať kvôli leteckému múzeu do Košíc. Jedno menšie nájdete po krátkej odbočke z diaľnite pri Dubnici nad Váhom, v dedinke Slavnica. Stoja tu voľne prístupné staré Migy, dopravné lietadlá, vrtuľník aj klasický práškovací „Čmelák“.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovák behá po Slovensku (@david.slovak)

Živý štátny znak Horovce

Pri lietadlách ešte zostaneme, pretože najväčší slovenský štátny znak najlepšie vynikne počas vyhliadkových letov z okolitých letísk. Okolie si taktiež možno preletieť dronom.  Stromami tvorený, takmer 300 metrov dlhý dvojkríž na trojvrší, najlepšie kontrastuje počas jesene. Ide o naozajstný slovenský unikát. 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovák behá po Slovensku (@david.slovak)

Mohyla M.R. Štefánika

Azda najznámejší pomník jedného z najslávnejších Slovákov, ktorý si túto majestátnosť za svoje zásluhy rozhodne zaslúži. Od Brezovej pod Bradlom až na vrchol vedie asfaltová cesta, takže sa k pamätníku viete dostať autom, peši alebo bicyklom.

V neďalekých Košariskách potom môžete navštíviť jeho rodný dom, ktorý slúži ako múzeum. 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovák behá po Slovensku (@david.slovak)

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie