fbpx

Vyskúšajte saunu na Šírave aj vlnolamy v Delni. Tieto letné kúpaliská na východnom Slovensku sa oplatí navštíviť (prehľad)

FOTO AquaCity Poprad, Thermal ŠÍRAVA Hotel****

Vyskúšajte saunu na Šírave aj vlnolamy v Delni. Tieto letné kúpaliská na východnom Slovensku sa oplatí navštíviť (prehľad)

Aquacity Poprad: Výhľady, desiatky atrakcí a 14 bazénov

Aquapark s výhľadom na Vysoké Tatry sa nachádza v blízkosti centra Popradu. Je vzdialený vyše kilometer od železničnej stanice, pešo tam dôjdete za 15 minút. V areáli kúpaliska sa nachádza bezplatné parkovanie.  Aquacity Poprad ponúka 14 vonkajších a vnútorných bazénov a 350 vodných atrakcii, vrátane toboganov. Teplota termálnej vody v bazénoch dosahuje 28 až 38 ⁰C. Dieťa do 120 cm za celodenný vstup zaplatí 1 €. Deti nad 120 cm a študenti s preukazmi ISIC, ITIC a EURO<26 zaplatia 24 €, dospelý 28 €. Obedové menu sa pohybuje okolo ceny 8 €. Otváracie hodiny počas letnej sezóny do 3. septembra: pondelok – nedeľa 9:00 – 20:00, vrátane štátnych sviatkov. 

FOTO AquaCity Poprad

Delňa – Prešov: Aquapark, plaváreň a vlnolamy

Ak chcete obmedziť pobyt na priamom slnku, môžete využiť služby krytej plavárni Delňa v Prešove, ktorá je prístupná celoročne. Nachádza sa približne 6 km od centra mesta. Zo železničnej stanice sa tam dostanete autobusovou linkou 45 alebo 28.  Na ploche 1500 m2 aquaparku sa nachádza množstvo atrakcií. Zaplávať si môžete v plaveckom bazéne s rozmermi 25 × 8 m, zrelaxovať v oddychovom bazéne či vo vírivkách s teplou vodou. Deti sa zabavia v detskom bazéne a pri rôznych vlnolamoch, vodopádoch a tryskách. Nechýbajú ani 100-metrový tobogan a 30-metrová šmýkačka.  Deti do 3 rokov majú vstup zadarmo, dospelí za celodenný bazén zaplatia 23 €, deti do 14 rokov (vrátane) 19 €. Bazénová hala je otvorená od pondelka do nedele 10:00 – 21:00. Posledný vstup je o 18:30 hod. Služby wellness sú do konca augusta zatvorené.

FOTO Aquapark Prešov

Thermalpark Šírava: Vodný svet, wellness bez plaviek aj masáže a procedúry

Thermalpark Šírava leží pri Zemplínskej Šírave v blízkosti Vihorlatských vrchov. Možnosť dopravy je autobusovým spojom z Michaloviec. V areáli Vodného sveta nájdete relaxačný, masážny, vlnový a detský bazén.  Vo vonkajšom areáli sa nachádzajú dva termálne bazény, masážny a oddychový bazén s vodnými, vzduchovými a masážnymi tryskami. Zážitok vám zaručí aj divoká rieka, hojdací záliv alebo šmýkačky. V prípade nepriaznivého počasa sa môžete zahriať na vyhrievanúej lavici. Okrem Vodného sveta môžete využiť služby „Wellness 18+“. Ide o bezplavkovú zónu s rôznymi druhmi sáun a vírivkou. V plavkovej zóne si užijete aj vaňové kúpele a masáže. Thermal Spa núkajú privátne priestory pre masáže a procedúry, vaňové kúpele a kardiofitness.  Lístok na celý deň do Vodného sveta (Aquaday ticket) pre dieťa do 12 rokov stojí 16 €, pre dospelých 28 €. Juniori vo veku 12 – 18 rokov a študenti zaplatia 24 €. Online nákupom minimálne deň vopred ušetríte. Za vstup do Wellness, relax zóny a Thermal Spa sú doplatky.  Návštevníci ubytovaní v apartmánoch Residence Šírava majú vstupy do Thermalparku s 30 %-nou zľavou. Otváracie hodiny do Vodného sveta od pondelka do nedele sú 10:00 – 21:00, vrátane prázdnin a sviatkov. 

FOTO Thermal ŠÍRAVA Hotel****

Letné kúpalisko Spišská Nová Ves: 4 bázeny, 2 ihriská aj krytá plaváreň

V areáli kúpaliska nájdete 50-metrový plavecký bazén, 2 neplavecké bazény a detský bazén hlboký 30 cm. K dispozícii sú aj dve plážové ihriská. Za poplatok je možné zapožičať si ležadlo a slnečník. V neďalekej krytej plavárni nájdete saunu a masážne lôžko. Najesť sa môžete v jednom zo štyroch bufetov či v reštaurácia hotela Preveza. Dospelý zaplatí vstupný poplatok 8 €, obyvatelia Spišskej Novej Vsi majú zlacnený vstup na 6 €. Za dieťa od 3 do 15 rokov zaplatíte 4,80 €. Počas ranného plávania v pondelok a vo štvrtok od 7:45 do 8:45 uplatníte 50 % zľavu zo vstupného.  Ak sa rozhodnete zostať, je potrebné zaplatiť doplatok pri pokladni. Letné kúpalisko je otvorené denne 9:00 – 19:00 hod. Otváracia doma sa môže meniť v závislosti od počasia. Pred vstupom do areálu vám bude skontrolovaný plavecký úbor. 

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie