Malé Karpaty ukrývajú unikátne rozhľadne. Tieto stoja za to

Zdroj: facebook/Lukas Lapin/Lenka Gejdosová-Fliegová

Rozhľadne sú čoraz vyhľadávanejším cieľom turistov, hlavne pre úžasné panoramatické výhľady. Vybrali sme 4 netradičné rozhľadne v Malých Karpatoch, ktorých návšteva stojí za to.  

Rozhľadňa Roštún: Ocitnete sa v inom svete

Rozhľadňa stojí na kopci Vápenná a jej výhľad vám vyrazí dych. Pred vami sa rozprestierajú husté lesy a hory a máte pocit, že ste sa ocitli v inom svete. Z vrcholov Vápennej a okolitých bral sa môžete kochať výhľadom na západ, východ a juh. Rozhľadňa vám však poskytne takmer 360-stupňový výhľad. Dostanete sa sem zo Sološnice alebo Plaveckého Podhradia. 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin (@martin_pravda11)

Rozhľadňa Rozbehy: Najmladšia v Karpatoch

Najmladšiu rozhľadňu v Malých Karpatoch tvorí 7-metrová kamenná stavba s výhľadovou plošinou, ktorá je krytá drevenou strechou. Vstup je, ako inak, bezplatný, hore sa dostanete po kamennom schodisku. 

Rozhľadňu nájdete blízko obce Cerová, dostanete sa sem z Bukovej (modrá značka) alebo Prievalov (žltá). Z vrcholu sa vám naskytne výhľad na severnú časť Záhorskej nížiny, najvyšší vrch Malých Karpát Záruby a zrúcaninu hradu Ostrý kameň.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa CestaJeCieľ (@cesta_je_ciel)

„Utajená“ rozhľadňa Veľký Peterklín: Vstup len na vlastné riziko

Táto „neoficiálna“ rozhľadňa sa nachádza blízko Sološnice, smerom k Vápennej. Cesta hore vedie cez náročnejší stúpajúci terén, no pomalým tempom výstup zvládnu aj deti.

Na konci nájdete bývalý signalizačný stožiar. Stavba železnej konštrukcie má odhadom 16 metrov, korunujú ju dve samostatné plošiny. Pomocou rebríka možno sa možno dostať na prvú, druhá plošina je rezervovaná len pre dobrodruhov, ktorý sa neboja výšok a nebezpečenstva. Pre všetkých ostatných: prvá plošina núka výživný výhľad od Sološnice až po Jelenec, s ktorým si bohate vystačíte. 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Silvia | travel and stuff (@siskakubo)

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie