fbpx

Mužovi doživotný zákaz šoférovať nebránil v tom, aby opitý jazdil na motocykli

Zdroj: Polícia SR

Po zrážke motocykla a osobného auta v Rakovej v okrese Čadca namerali v sobotu (22. 7.) policajti 32-ročnému motocyklistovi 2,54 promile alkoholu. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriely Kremeňovej má muž súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na doživotie. Informuje o tom polícia aj na svojej sociálnej sieti.

Dopravní policajti z Čadce boli privolaní k dopravnej nehode v obci Raková, okres Čadca. 32 ročný muž, z okresu Čadca viedol motocykel po miestnej komunikácii v obci Raková. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismernej časti vozovky, kde došlo k stretu s osobným motorovým vozidlom Volkswagen, ktoré viedla 26 ročná vodička.

Zdroj: Polícia SR

„Došlo k stretu s osobným autom Volkswagen, ktoré viedla 26-ročná vodička. Po dopravnej nehode u nej alkohol pri dychovej skúške nezistili. Vodiča motocykla previezli na ošetrenie,“ uviedla hovorkyňa.

Po dopravnej nehode sa 32 ročný muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,54 ‰ alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Následne bol muž prevezený na ošetrenie.

Preverením bolo zistené, že muž má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na doživotie. V predmetnej veci poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie