fbpx

Prehľad doterajších prestupov v Niké lige (2. časť)

Zdroj foto: facebook.com/Niké liga

Najvyššia slovenská futbalová súťaž, ktorá sa bude od novej sezóny volať Niké liga, pomaličky otvorí svoje dvere. Prvé kolo je na programe už o dva týždne v piatok 28. 7. 2023, keď sezónu 2023/2024 otvorí pohronské derby medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou. Dovtedy sa ešte akiste toho v kádroch mužstiev stane mnoho, no my sme si pre vás pripravili krátky súhrn tohto nauzaujímavejšieho, tentoraz z tímov, ktoré sa v minulom ligovom ročníku umiestnili na 7. až 12. mieste.

Početné zmeny hlavne v Zlatých Moravciach

V Ružomberku, ktorý akiste stále oplakáva neúčasť v pohárovej Európe, nie sú veľké zmeny. Novicmi sú obranca Kotula a útočník Dávid Jackuliak, ktorý prišiel z Banskej Bystrice, no na jar hosťoval v druholigovom Dolnom Kubíne. Po návrate z hosťovaní sa k mužstvu pripojili taktiež Timotej Múdry a stopér Jakub Luka. O nejakom výraznom posilnení (zatiaľ) nemôže byť reč, nakoľko MFK skôr púšťal žilou. Citeľné budú odchody dvoch obrancov, ktorí zamierili na hosťovanie – Alexander Mojžiš (Debrecín), Matej Madleňák (Baník Ostrava). Na hosťovanie do Maďarska zamieril taktiež útočník Marko Kelemen, ktorý by v A- mužstve nedostával zodpovedajúce minúty na ihrisku.

Rukávy si museli vysúkať aj v Skalici, kde riešia hlavne problémy so stopérským postom. Problémy to sú však príjemné, nakoľko výborné výkony dvojice Blažek – Hurtado ich „predali“ za hranice, konkrétne do najvyššej českej súťaže. Filip Blažek zakotvil v Ostrave, Hurtado pre zmenu v Jablonci. Aj preto sa vedenie Záhorákov ešte pozerá po súcom strednom obrancovi… Vysokou stratou je taktiež prestup v minulej sezóne 11- gólového Andreja Fábryho do rumunského UTA Arad.

Obrovskou premenou prechádza hlavne káder Zlatých Moraviec, kde takmer nezostal kameň na kameni. Odchody a príchody vo ViOn- e sú skutočne masívne, podložené faktom že klub v posledných dvoch sezónach skončil zhodne na predposlednom 11. mieste, naposledy ligovú miestenku ratoval v baráži… Gro hráčov, ktorí do Moraviec zatiaľ prišli sú zo Žiliny, pričom napríklad Miroslav Gono je veľmi zaujímavý futbalista, ktorý naposledy pôsobil v poľskej Wisle Plock. Prišli však aj ďalší – Jakub Švec, Gergely Tumma, Matej Moško, či najnovšie útočník Mijič, ktorý by mal vytvoriť útočnú úderku s Romanom Čerepkaiom.

Prehľad pohybov v kádroch:

MFK Ružomberok

Príchody: Kotula (Michalovce), Luka (Dolný Kubín NH), Jackuliak (B. Bystrica), Múdry (Zl. Moravce NH).

Odchody: A. Mojžiš (Debrecín H.), Madleňák (Ostrava H), Kelemen (Haladás H)

MFK Skalica

Príchody: Ranko (Michalovce), Matejov (Brno), Sobczyk (Piast Gliwice)

Odchody: Medved (Košice), Šemrinec (Pohronie), Blažek (Ostrava), Hurtado (Jablonec), J. Švec (Zl. Moravce), A. Fábry (UTA Urad), Kousal (?)

AS Trenčín

Príchody: Skovajsa (Č. Budejovice), Bariš (Podbrezová), EL Nasri (Excelsior Rotterdam), Demitra (Zl. Moravce NH), Bondarenko (Radnik Sardulica).

Odchody: Bainovič, Azanago (obaja Spartak Trnava), Letenay (Púchov), Okunola (FK Pohronie)

MFK Zemplín Michalovce

Príchody: Pavúk (Podbrezová), Bednár (Zl. Moravce), Bahi (Šamorín H), Šimko (Prešov), Olejník (Trnava ?), Šulla (Slovan ?)

Odchody: Qose (Košice), Kotula (Ružomberok), Peňa (FC Riga), Ranko (Skalica), Kožuchar, Slebodník (B. Bystrica), Krivokapič, Ceklič, Kanu (?), M. Begala (Petržalka?)

FC ViOn Zlaté Moravce

Príchody: M. Nagy, Gono, D. Slávik, Suľa (všetci Žilina), Majdan (Košice), J. Švec (Skalica), Moško (Púchov), Tumma (L. Mikuláš), Mijič (Horn), Kvocera (Wisla Plock)

Odchody: Bednár (Michalovce), Almeida (B. Podgorica), Pintér (FC Škupi), Demitra (Trenčín NH), Múdry (Ružomberok NH), Šuvalija (Slovácko NH), Ikugar (Trnava), Toml, Pinte, Lukáč, Grozdanovski, Vestenický, Gavriľjuk, (?), A. Sloboda (Pov. Bystrica).

FC Košice

Príchody: Vasiľ (Nieciecza), Medved (Skalica/Slovan), Faško (B. Bystrica), Qose (Michalovce), Putnocký (Sandecja), Greššák (Sigma Olomouc)
Odchody: Gáll (Prešov), Majdan (Zl. Moravce), Voleský (?)

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie