fbpx

Na Orave likvidovali príslušníci finančnej správy zhabaný alkohol

Na snímke príslušník finančnej správy likviduje zhabaný alkohol v čistiarni odpadových vôd na Oravea. Niektorý pochádzal z neznámeho zdroja, ďalšiemu chýbali platné kontrolné známky. FOTO TASR - CÚ Žilina, 14. júla 2023

Na Orave likvidovali príslušníci finančnej správy zhabaný alkohol. Niektorý pochádzal z neznámeho zdroja, ďalšiemu chýbali platné kontrolné známky. V piatok o tom informovala Božena Chríbiková, ktorá je hovorkyňou Colného úradu (CÚ) Žilina.

V čistiarni odpadových vôd na Orave skončil obsah fliaš s etiketami borovičky, koňaku, slivovice, vodky, likérov, whisky, ginu aj demižóna slivkového destilátu. „Pod odborným dozorom takto zlikvidovali príslušníci finančnej správy z Trstenej lieh, ktorý počas niekoľkých rokov zabezpečili v regióne Oravy a Liptova,“ upresnila hovorkyňa.

Dôvodom zhabania fliaš pochádzajúcich z pultov predajní bolo chýbajúce označenie platnou kontrolnou známkou. „Iný prípad bol so slivkovým destilátom, ktorý mal neznámy pôvod a spôsob nadobudnutia,“ dodala hovorkyňa s tým, že vtedy bola spolu s pálenkou zaistená aj nelegálna domáca pálenica. Jej vlastník sa vystavil trestnému stíhaniu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie