fbpx

Rusi ostreľovali mesto Lyman, zahynulo 6 ľudí a 5 je zranených

Na tejto fotografii, ktorú poskytla ukrajinská pohotovostná služba, záchranné zložky pracujú na mieste ruského ostreľovania v Lymane v Doneckej oblasti FOTO TASR/AP

Šesť ľudí prišlo o život a ďalších päť utrpelo zranenia pri sobotňajšom ruskom raketovom útoku na mesto Lyman na východe Ukrajiny. Oznámil to ukrajinský gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko, píše TASR podľa správy agentúry AFP.

„Najmenej šesť ľudí bolo zabitých a päť zranených… Okolo 10.00 h (09.00 h SELČ) zaútočili Rusi na mesto viacerými raketami,“ uviedol Kyrylenko na platforme Telegram.

Útok zasiahol obytnú oblasť, pričom na mieste zasahovala polícia aj zdravotníci. Poškodený bol podľa Kyrylenka aj jeden dom a taktiež obchod, uvádza stanica Sky News.

Mesto Lyman v Doneckej oblasti je považované za dôležitý dopravný uzol. Ukrajinská armáda ho znovu získala vlani na jeseň. Pre ruskú armádu bola jeho strata veľkým neúspechom, keďže jej slúžilo ako zmienený dopravný aj logistický uzol, z ktorého sa koordinovali ruské vojenské operácie v severnej časti Doneckej oblasti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie