fbpx

Bizarní cirkusanti: Mali štvoro chodidiel, dve genitálie či masívne nohy. V 19. storočí priťahovali davy

Zdroj: Wikipedia/commons.wikimedia.org.

Iba 200 rokov dozadu sa rodili ľudia so skutočne vzácnymi poruchami. Niektorí mali viac nôh, iní nadmerné ochlpenie tela, ďalší dokázali otočiť hlavu ako sovy. V sérii článkov vám postupne prinesieme ich životné príbehy.

Myrtle Corbin, štvornohé dievča

Zdroj: Wikipedia/commons.wikimedia.org.

S mimoriadne vzácnym ochorením dipygus sa narodila Američanka Myrtle Corbin. Ide o ťažkú vrodenú deformitu, pri ktorej sa dolná časť tela zdvojuje, následkom čoho majú ľudia trpiaci touto chorobou až štyri nohy.

Hoci na prvý pohľad mala štyri nohy, v skutočnosti Myrtle patril iba jeden pár. Druhý pár nôh patril jej dvojčaťu, ktoré sa od pása nahor nestihlo vyvinúť. Na každej nohe malo iba tri prsty. Myrtle dokázala ovládať končatiny svojej sestry, ale nedokázala pomocou nich chodiť, pričom sama mala problémy s pohybom. 

V 13 rokoch si vyslúžila prezývku „Štvornohé dievča z Texasu“ a stala sa šoumenkou. V jednom z prvých propagačných článkov o nej napísali, že má „povahu jemnú ako letné slniečko a je šťastná, ako je deň dlhý.“

Pretože si dokázala vystreliť sama zo seba, Myrtle si získala obrovské množstvo fanúšikov. V cirkuse Barnum & Bailey, kde si zarobila týždenne aj 450 dolárov, nosievala počas vystúpení ďalšie umelé končatiny. Dokonca spôsobila taký ošiaľ, že aj ostatní „cirkusanti“ nosili počas vystúpení umelé nohy.

Po svadbe s lekárom Clintom Bicknellom vyplávali na povrch ďalšie aspekty jej bizarnej anatómie. Myrtle mala dve vagíny, pričom obe menštruovali. Časom sa stala matkou 4 dcér a syna.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie