Rozmýšľate, čo budete piecť počas víkendu? Vyskúšajte TIETO JEDNODUCHÉ HRNČEKOVÉ RECEPTY, ktoré zvládne každý

Reklama
Ilustračné foto/Zdroj: pixabay.com/webvilla,Hans

Každý má rád sladké, avšak len málokomu sa chce stráviť polovicu dňa v kuchyni. Práve preto sú čoraz obľúbenejšie jednoduché koláče, ktoré zvládne každý. Na popularite stále naberajú aj hrnčekové recepty, pretože sa dajú pripraviť takmer všade. V tomto článku sme si pre vás pripravili tie najlepšie hrnčekové recepty, ktoré určite stoja za vyskúšanie. 

Ako informuje portál dama.cz, hrnčekové koláče sú obľúbené u všetkých, nielen u tých, ktorí ich jedia, ale aj u tých, ktorí ich pripravujú. Ich výhodou je, že sa zaobídu bez váženia, príprava je veľmi jednoduchá, a preto sú ideálne na pečenie na horách, na chate alebo jednoducho tam, kde nemáte pri sebe váhu.

Olejová bublanina s marhuľami

Príprava jedného plechu bude trvať približne 55 minút.

Ingrediencie:

  • 3 lyžice masla
  • 1/4 hrnčeka hrubej múky
  • 1/4 hrnčeka mletých mandlí
  • 1/4 hrnčeka krupicového cukru

Na cesto budete potrebovať:

  • 2 vajcia
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 2 hrnčeky hrubej múky
  • 1/2 hrnčeka mletých mandlí
  • 1 prášok do pečiva
  • tuk a hrubá múka na plech
  • 1 plechovka (400 g) kompótovaných marhúľ

Rúru predhrejte na 180 °C. Maslo prstami spojte s múkou, mandľami a cukrom, aby ste vytvorili omrvinky (posýpku). Následne si pripravte cesto: Vajíčka vyšľahajte s cukrom (nechajte si trochu bokom) do svetlej peny. Potom postupne zašľahajte olej, mlieko a múku zmiešanú s mandľami a práškom do pečiva. Cesto nalejte na vymastený a vysypaný plech. Na vrch položte zliate marhule, ktoré predtým namočte do zvyšného cukru, aby sa neprepadli. Dozdobte posýpkou a pečte približne 35 minút dozlatista.

Fešácka buchta

Príprava jedného plechu bude trvať približne 55 minút.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 1 hrnček rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 2 vrchovaté lyžice kakaa

Plnka:

  • 1 balenie (250 g) mäkkého tvarohu
  • 1 vajce
  • 1/4 hrnčeka plnotučného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 vanilkového pudingu v prášku
  • tuk a múka na plech

Rúru predhrejte na 180 °C. V miske zmiešajte mlieko, maslo (ktoré môžete predtým roztopiť) a vajcia. Následne metličkou zašľahajte múku, ktorú si vopred premiešajte s práškom do pečiva, cukrom a kakaom. Náplň potom pomocou lyžice alebo cukrárskeho vrecka naneste na cesto do kríža a pečte približne 40 minút.

Tvarohový koláč s hruškami

Príprava jedného plechu bude trvať približne 55 minút.

Ingrediencie:

  • 3–4 hrušky
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1/2 bio citróna
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 kocky (125 g) masla
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 kocka (250 g) mäkkého tvarohu
  • 1,3 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • tuk a múka na formu

Rúru predhrejte na 170 °C. Hrušky olúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na kúsky. Zmiešajte ich s cukrom, citrónovou šťavou a škoricou. Maslo vyšľahajte s cukrom a žĺtkami do nadýchanej peny, potom pridajte tvaroh, citrónovú kôru a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opatrne zapracujte sneh z bielkov. Cesto nalejte na vymasteného a vysypaného pekáča a na vrch vtlačte hrušky. Pečte približne 40 minút.

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na[javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie