Viete, čo je základom dobrých lievancov? Porotkyňa z Pečie celé Slovensko upozorňuje na dôležitosť TEJTO INGREDIENCIE

Reklama
Pečie celé Slovensko, lievance/Ilustračné foto/Zdroj: Wikimedia commons/Ľubomír Pidaný, pixabay.com/kalhh

Obľúbená šou Pečie celé Slovensko pokračovala aj túto nedeľu (24. novembra). V ôsmej epizóde finalisti piekli pre deti.

Kreatívna výzva bola tentokrát zameraná na ich detské sny, ktoré následne pretavili do sladkých výtvorov. Osobná výzva sa týkala prípravy lievancovej veže. Porotkyne upozorňovali súťaziacich na to, že základom pochútky je dobré cesto. Viete, ktorou surovinou netreba šetriť?

Pri príprave tejto detskej pochúťky je dôležitý predovšetkým správny pomer surovín. V kvalitnom ceste nesmie chýbať kypriaci prášok a sóda bikarbóna. Rovnako by ste nemali zabúdať ani na soľ, na túto ingredienciu súťažiacich upozorňovala i Jožka Zaukolcová. Podľa nej ňou netreba šetriť, pretože neskôr už lievance nedochutíte.

 

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie