Jeden z najväčších slovenských OPERÁTOROV hlási VÝPADKY: Kedy a kde nepôjde internet?

Ilustračné foto Zdroj: Pexels/JESHOOTS.com, Pixabay

Už dnes prebehli plánované odstávky telekomunikačných služieb spoločnosti Orange Slovensko. Technické zásahy sú nevyhnutné pre zlepšenie kvality a spoľahlivosti poskytovaných služieb, no počas nich môže dôjsť k dočasným výpadkom internetu a televízie v niektorých oblastiach, píše portál techbyte.sk.

Už počas dneška mohli zákazníci Orange-u na Záhorí a v Prievidzi zaznamenať výpadky služieb poskytovania internetu a televízie. Nakoľko bude údržba pokračovať aj v nasledujúcich dňoch, na výpadky sa budú musieť pripraviť aj zákazníci v ostatných lokalitách. Ponúkame vám prehľad lokalít spolu s orientačnými časmi plánovaných údržieb sietí.

29. október 2024 (utorok) v čase od 6:30 do 18:30
  • Obce a mestá: Doľany, Hlohovec, Hvozdnica, Chlebnice, Liptovský Ján, Východná

V tento deň bude prebiehať rozsiahlejšia údržba, ktorá môže ovplyvniť služby až do večerných hodín. Zákazníkom spoločnosť odporúča naplánovať si svoje aktivity s ohľadom na túto skutočnosť.

29. október 2024 (utorok) v čase od 8:00 do 10:00

  • Mesto: Prievidza
  • Ulice: A. Rudnaya, B. Björnsona, F. Madvu, J. Kráľa, J. Pauleho, J. Siváka, M. R. Štefánika, S. Chalupku, Krajná, Molookružná, Súbežná, Svätoplukova, Trhová

V tomto krátkom časovom intervale môže dôjsť k výpadkom služieb na uvedených uliciach. Orange sa snaží minimalizovať časové obmedzenia na nevyhnutné minimum.

30. október 2024 (streda) v čase od 5:30 do 18:30

  • Obce a mestá: Hlohovec, Hostice, Hvozdnica, Kamenec pod Vtáčnikom, Príbelce

Posledný deň plánovaných prác bude prebiehať údržba v týchto lokalitách. Obyvatelia by mali počítať s možnými výpadkami služieb počas celého dňa.

Ako zvládnuť plánované výpadky?

Práca a štúdium z domu: Ak pracujete alebo študujete z domova a potrebujete spoľahlivé internetové pripojenie, zvážte použitie mobilných dát alebo iných alternatív, ak dôjde k výpadku.

Televízne vysielanie: Ak máte naplánované sledovanie svojich obľúbených relácií, môžete ich nahrávať na neskôr alebo využiť archívne služby, keď sa pripojenie obnoví.

Informovanie okolia: Informujte svojich spolubývajúcich alebo kolegov o možnej nedostupnosti služieb, aby ste predišli nedorozumeniam alebo zbytočnému stresu.

Reštart zariadení: Po ukončení prác je odporúčané reštartovať zariadenia ako router alebo set-top box, aby sa služby obnovili čo najrýchlejšie.

Stanovisko spoločnosti

Spoločnosť si je vedomá, že takéto obmedzenia môžu spôsobiť nepríjemnosti, a vo svojom vyhlásení uvádza: „Tieto údržbové práce sú potrebné na zlepšenie kvality našich služieb. Usilujeme sa minimalizovať dopad na našich zákazníkov a zabezpečiť čo najrýchlejšie obnovenie služieb. Ďakujeme za vaše pochopenie a trpezlivosť.“

Plánované údržbové práce sú kľúčovým krokom k modernizácii a zlepšeniu telekomunikačných služieb. Hoci môžu spôsobiť dočasné nepríjemnosti, v budúcnosti prinesú lepšiu stabilitu a rýchlosť pripojenia. Ak máte akékoľvek otázky alebo problémy, neváhajte kontaktovať zákaznícku linku Orange, kde vám radi pomôžu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie