Huliakiáda pokračuje, Tarabovi poslal odkaz: „Nepoznám väčšieho od*bávača!“

Huliak a Taraba si cez médiá posielajú drsné odkazy. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Spory v rámci vládnej koalície naberajú každým dňom na obrátkach a zatiaľ čo sa krajina zmieta v problémoch, politici riešia svoje egá. Odchod poslancov Národnej koalície okolo Rudolfa Huliaka z klubu SNS naštartoval spor medzi Huliakom a ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom (nom. SNS).

Po Tarabovej kritike Huliaka v nedeľnej diskusii TA3 V politike si ani Huliak nedával servítku pred ústa. Vo vysielaní s medzinárodne hľadaným extrémistom Danielom Bombicom, ktorý je známy ako Danny Kollár, sa do ministra životného prostredia pustil na plné ústa. Okrem kritiky na adresu šéfa SNS Andreja Danka tak tentokrát prezradil aj detaily komunikácie s Tarabom, píšu topky.sk.

„Nepoznám väčšieho od*bávača, klamára, prospechára a človeka so špinavým charakterom, ako je Tomáš Taraba. Nikdy v živote som sa nestretol s človekom, ktorý vám podá ruku a od*be vás, že sa nestihnete od neho otočiť,“ vyhlásil Huliak. „Nádherný, úslužný, distingvovaný, rétoricky absolútne vybavený junáčik, ktorý je po Bohovi prvý a myslí si, že zajtra bude predsedom vlády,“ povedal na Tarabovu adresu Huliak.

Do životného prostredia sa vyzná ako hus do piva

Huliak opísal, čo sa v zákulisí Ministerstva životného prostredia dialo za posledný rok. Spomenul, že bol pôvodne kandidátom na ministra životného prostredia, no vzdal sa tejto pozície kvôli zostaveniu vlády Roberta Fica, aby progresívci nezískali vplyv. Po jeho odstúpení bol na post ministra navrhnutý Taraba.

Huliak sa s ním rozprával o jeho plánoch pre vedenie rezortu, pričom mu otvorene povedal, že by s ním ako štátny tajomník nevydržal. „Do týždňa by som ťa vyhodil z okna,“ mal Huliak povedať Tarabovi. Podľa neho by sa spolu nezniesli, lebo Taraba je „arogantný chrapúň“, ktorý si stojí za svojim názorom aj vtedy, keď nemá pravdu.

Taraba vraj reagoval tým, že to bude naopak, pretože sa v oblasti životného prostredia vôbec neorientuje. Vyjadril potrebu Huliakovej pomoci, odborníkov a tímu, ktorých by Huliak priniesol, pretože on sám nikoho nemá. Dodal, že má len Kuffu, ktorý pracuje ako horár vo vojenských lesoch. Huliak zhodnotil, že Taraba sa do problematiky životného prostredia rozumie „ako hus do piva“. „Pre Tarabu životné prostredie nič neznamená, možno ho zaujímali len čísla, ktoré mu tam skákali pred očami,“ uzavrel Huliak.

Mal mu vynadať do ko***ov

Huliak spomenul incident z júna, keď Taraba podporil normu EÚ o obnove prírody, jedno z opatrení Európskej zelenej dohody, tzv. „greendealu“. Huliak ho následne kontaktoval, aby sa ho spýtal, či rozumie tomu, čo schválil. Na to mu Taraba vraj začal nadávať, že je „k…“ a že sa do problematiky nerozumie a už ho začína otravovať. „Bolo to 15 minút súvislého nadávania,“ poznamenal Huliak.

Podľa Huliaka sa opakovane pokúšal ministrovi vysvetliť, aké „nezmysly“ robí štátny tajomník Filip Kuffa. Starostovia mu údajne hovorili, že to bolo naposledy, čo mu dali dôveru, pretože situácia je teraz ešte chaotickejšia než za bývalého ministra Jána Budaja. Huliak dodal, že Kuffa pred svojím povýšením pracoval vo vojenských lesoch, kde „len stál pri štiepkovači a zaznamenával počet odvezených fúr.“

Chcú oslabiť pozíciu SNS

Poslanci Huliak, Ševčík a Ľupták minulý týždeň v utorok (22. 10.) oznámili odchod z poslaneckého klubu SNS. Taraba v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike vyhlásil, že SNS nebude „visieť na vydieraní niektorých obskúrnych osôb“ spojených s poslancami z Národnej koalície. Na otázku, či sa neobáva, že odchod „huliakovcov“ môže ohroziť schvaľovanie koaličných návrhov v parlamente, Taraba reagoval, že sa pred nimi nebudú „plaziť“.

Podľa neho ich hlasovanie ukáže, či skutočne podporujú zákony v prospech ľudí. Uistil, že SNS bude vo vláde pokračovať v plnení programového vyhlásenia a nevzdá sa žiadneho ministerstva. Naznačil tiež, že cieľom „huliakovcov“ mohlo byť aj získanie ministerského postu pre Národnú koalíciu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie