PRIESKUM: Kto je najdôveryhodnejším predsedom strany? Výsledky neprekvapia

Líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, predseda vlády Robert FIco. (Zdroj: TASR/Pavol Zachar, Jakub Kotian)

Prieskum spoločnosti SANEP vykonaný pre televíziu TA3 sa zameral na dôveryhodnosť predsedov politických strán. Októbrový prieskum neodhalil nič prekvapivé – na prvých dvoch priečkach sa umiestnili politickí rivali – predseda Smeru Robert Fico a predsa Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Najdôveryhodnejším predsedom je podľa októbrového prieskumu aj naďalej súčasný premiér a predseda strany Smer Robert Fico, píše Pravda. Dôveruje mu 42 percent opýtaných, nedôveruje 48 percent voličov. Šéfovi Progresívneho Slovenska Michalovi Šimečkovi vyjadrilo dôveru 35 percent a nedôveru 54 percent respondentov.

Na treťom mieste sa umiestnil predseda strany Hlas a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok s dôverou 31 percent a nedôverou 49 percent.

Dôvere 25 percent sa v súčasnej dobe teší predseda KDH Milan Majerský, nedôveruje mu 53 percent opýtaných. Dôveru 22 percent opýtaných má predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling, nedôveruje mu 55 percent opýtaných. Dvadsaťjeden per­centnú dôveru opýtaných má predseda hnutia Republika Milan Uhrík, nedôveruje mu 55 percent voličov.

Medzi ďalšími lídrami politických strán sa v prieskume objavili predseda strany Aliancia – Szövetség Krisztián Forró s osemnásť percentnou dôverou, šéf Sme rodina s dôverou pätnástich percent. Predposledným na zozname je šéf Demokratov s dôverou deväť percent.

S iba šesťpercentnou dôverou skončil na poslednom mieste predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Agentúra SANEP realizovala prieskum v období medzi 15. a 21. októbrom a zúčastnilo sa ho 2550 respondentov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie