Obľúbený obchodný reťazec predstavil novinku. Zaviedol zmenu pri akciových letákoch

Ilustračná fotografia (Zdroj: Kaufland/Lidl)

Obchodný reťazec Lidl predstavil novinku týkajúcu sa jedného z jeho pravidelných akciových letákov. Touto zmenou sa spojil s Kauflandom, s ktorým zdieľa materskú spoločnosť.

Letáky sú neodmysliteľnou súčasťou obchodných reťazcov, pretože im slúžia na prilákanie zákazníkov prostredníctvom rôznych zliav a akcií. V posledných rokoch sa ich význam ešte zvýšil, najmä počas inflačnej krízy, keď sa ľudia snažia čo najviac ušetriť na svojich nákupoch, informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Akciové letáky sa zvyčajne vydávajú raz týždenne, pričom niektoré reťazce ich dopĺňajú aj o špeciálne zľavy na niekoľko dní. Napríklad Kaufland vydáva svoj týždenný leták vo štvrtok, pričom obsahuje aj zľavy, ktoré začínajú platiť až od nedele.

Iba raz v týždni

Lidl sa prispôsobil tejto tendencii a zrušil svoj štvrtkový doplnkový leták, ktorý sa teraz stal súčasťou celotýždenného letáku, ktorý začína platiť v pondelok.

Reťazec Lidl už dlhšiu dobu preferuje digitálne letáky. „Naše letáky posielame prostredníctvom e-mailových newsletterov, cez WhatsApp, sú k dispozícii v našich mobilných aplikáciách a propagujeme ich aj na sociálnych sieťach a na našej webovej stránke,“ povedala Maštalircová.

Rovnaké rozhodnutie prijalo aj Tesco na začiatku minulého roka.

„Od januára prestaneme distribuovať promočné letáky v papierovej forme do domácností, čím ročne ušetríme 1 700 ton papiera. Zákazníci nájdu posledný papierový leták vo svojich schránkach v prvom januárovom týždni. Chceme ich motivovať k registrácii v našej aplikácii Clubcard, ktorá im umožní získať prispôsobené výhodné ponuky,“ uviedla vtedy Diana Golanová, marketingová riaditeľka Tesca na Slovensku.

Konkurenčné obchodné reťazce stále ponúkajú aj papierovú verziu svojich akciových letákov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie