Fico prehovoril o ďalšom pokuse o atentát. Nedávno zadržali ozbrojeného muža

Snímky z oslavy 80. výročia Karpatsko - duklianskej operácie pri Pamätníku československého armádneho zboru na Dukle 6. októbra 2024. Zdroj: FOTO TASR/František Iván

Pokusy o fyzickú likvidáciu predsedu vlády Roberta Fica, vrátane streľby z Handlovej, sa zrejme nekončili. Premiér sám uviedol, že na Dukle sa v dave nachádzal človek so zbraňou, ktorý bol však včas identifikovaný. Verejnosť doteraz o tejto informácii nevedela.

Najnovšie sa premiér Robert Fico v rozhovore pre denník Štandard vyjadril k pokusu o atentát na svoju osobu. Najprv však stručne zhrnul májový incident v Handlovej.

„Mal som kus šťastia. Ale nejako špeciálne o tom nebudem hovoriť ani teraz,“ povedal premiér. Vtedajšieho strelca Juraja Cintulu charakterizoval ako politického aktivistu „určitej politickej strany“, ktorý sa „zúčastňoval konkrétnych mítingov, kde bol veľmi aktívny“. Podľa Fica jeho rozhodnutie strieľať v Handlovej nebolo impulzívne. „Trikrát prišiel na verejné stretnutia, kde som bol aj ja. Trikrát tam prišiel so zbraňou,“ podotkol Fico.

Pokusy o atentát pokračujú

Týmto pokusom sa zrejme snahy o atentát nekončili, ale práve naopak, naďalej pokračujú. „Horšie je, že tieto pokusy sa objavujú aj potom. Mali sme incident na Dukle, o ktorom zatiaľ verejnosť nebola informovaná,“ prezradil premiér.

Mal plne nabitú zbraň

Zároveň priblížil celú nepríjemnú situáciu. „Zachytili sme veľmi militantného človeka, ktorý ma nenávidí vzhľadom na moje postoje k Ukrajine. Bol so zbraňou, našťastie sa nedostal do zóny, kde sme boli my, politici, a išiel do zóny, kde boli ľudia. Tam prechádzal cez rám na detektor kovov, zistilo sa, že má plne nabitú zbraň,“ dodal na záver.

Oslavy na Dukle sa uskutočnili 6. októbra pri príležitosti 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie, ktorá mala za cieľ podporiť Slovenské národné povstanie. Zúčastnilo sa ich viacero členov vlády a poslancov parlamentu, medzi ktorými boli aj prezident Peter Pellegrini a premiér Robert Fico.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie