Lekár radí: Jednoduché kroky, ktoré vás ochránia pred ŠKODCAMI

Ilustračné snímky Zdroj: Pexels

Mnohí z nás sa snažia udržiavať svoju spálňu v čo najväčšej čistote, no aj pravidelné odstraňovanie prachu môže byť nedostatočné.

Doktor Jason Singh z Loudonu vo Virgínii nedávno na TikToku upozornil svojich sledovateľov, že spálňa potrebuje viac než len obyčajné čistenie prachu, píšu topky.sk.

Živná pôda pre baktérie a plesne

Singh vysvetlil, že vankúše by sme mali meniť častejšie, než to bežne robíme. Podľa neho sú totižto vankúše skvelým prostredím pre roztoče, ktoré sa živia odumretými kožnými bunkami, ktoré počas spánku uvoľňujeme. V priemere tak telo každú noc vylúči pol milióna buniek na malej ploche, čo vytvára dokonalé prostredie pre baktérie a plesne.

Doktor odporúča výmenu vankúšov každé dva roky, pretože ich poťahy a pranie nestačia na likvidáciu roztočov a baktérií, ktoré sa v hĺbke usídľujú. Okrem toho by sa mali všetky obliečky prať každý týždeň, pretože pot a sliny na vankúši tvoria ideálne podmienky na vznik rôznych mikróbov a plesní, čo môže viesť k zdravotným problémom.

Hoci niektorí ľudia na sociálnych sieťach nesúhlasili s jeho odporúčaniami a argumentovali, že vankúše sú drahé alebo že majú dlhoročné vankúše bez problémov, Singh varuje, že ignorovanie pravidelnej výmeny môže zvýšiť riziko respiračných a kožných problémov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie