Taraba poslal Huliakovi TVRDÝ odkaz: „Nebudeme sa pred nimi plaziť“

Tomáš Taraba poslal Rudolfovi Huliakovi drsný odkaz. Zdroj: TASR

Skupina poslancov pod vedením Rudolfa Huliaka opustila klub SNS, čo podľa ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, nominanta SNS, malo za cieľ oslabiť stranu v rámci koalície. Taraba vyhlásil, že SNS neplánuje podľahnúť tlakom a pokračuje vo vládnom programe bez ohľadu na ich odchod.

Taraba v diskusnej relácii V politike na TA3 naznačil, že Huliakovi poslanci mohli mať záujem získať ministerstvo pre svoju Národnú koalíciu, píšu topky.sk. Podpredsedníčka PS Zuzana Mesterová považuje situáciu za dôkaz nestability vlády, pričom kritizovala aj schválené konsolidačné opatrenia, ktoré podľa nej kladú záťaž na bežných občanov. Uviedla, že vláda prioritizovala vlastné záujmy pred konsolidáciou verejných financií.

Naopak, Taraba argumentoval, že konsolidácia je dôsledkom problémov spôsobených bývalou vládou, a pripomenul, že predchádzajúci premiér Ľudovít Ódor navrhol ešte prísnejšie opatrenia.

Poslankyňa Veronika Remišová vyzvala premiéra Roberta Fica, aby vysvetlil výsledky stretnutia s Huliakovou skupinou a poukázala na podozrenia z možných nekalých praktík pri získavaní ich podpory. Reagovala na Tarabove slová, ktoré interpretovala ako náznak o „kupovaní loajality“ poslancov. Taraba však zdôraznil, že SNS odmieta spolupracovať s „obskúrnymi osobami“ a vyjadril nesúhlas s poskytnutím akýchkoľvek ústupkov Huliakovým poslancom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie