V noci sme sa posunuli o hodinu späť. Očakávať môžeme príjemné teploty

Ilustračná fotografia. Zdroj: FOTO TASR/Veronika Mihaliková, FOTO TASR/AP

Práve sme sa v noci posunuli o hodinu späť na stredoeurópsky čas (CET), čo je ten „zimný čas.“ Zaujímavé však je, že dnes má byť naozaj teplo. Príjemné teploty sú na toto obdobie nezvyčajné, a tak napriek posunu času zažijeme takmer letné podmienky, ktoré môžu cez deň dosiahnuť aj 20 °C a viac.

Tlaková výš nad Čiernym morom a brázda nízkeho tlaku vzduchu nad západnou a strednou Európou vytvárajú situáciu, pri ktorej sa na Slovensko dostáva teplý vzduch prúdiaci od juhozápadu. To nám prináša nadpriemerné teploty na jeseň. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej webovej stránke.

Teploty vystúpia na viac ako 20 °C

Očakáva sa, že v najbližších dňoch by tak mohli teploty na mnohých miestach presiahnuť aj 20 °C, čo je na koniec októbra veľmi príjemné a nezvyčajné.

Dnešná predpoveď prináša zaujímavú kombináciu počasia. Bude prevažne oblačno až zamračené, ale miestami sa môžeme dočkať polojasného počasia, najmä popoludní. Lokálne sa môže tvoriť hmla, a ojedinele sa môže vyskytnúť aj mrholenie.

Maximálne denné teploty sa budú pohybovať medzi 12 a 17 °C, ale pri zmenšenej oblačnosti môžu vystúpiť až na 22 °C. Na horách, vo výške okolo 1500 metrov, bude teplota približne 12 °C.

Vietor bude fúkať prevažne južným smerom rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), pričom na strednom Slovensku môže byť miestami slabší. Tento prílev teplého vzduchu z juhu tak vytvára príjemné jesenné podmienky, najmä na konci októbra.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie