Najlepšie filmy na Netflixe: Dokonalá Kate Winslet v romantike pre NÁROČNÝCH

Dokonalá Kate Winslet. Zdroj: X/ Adoring Kate Winslet

Možno ste zaznamenali, s akou senzáciou sa pred pár dňami v médiách písalo o Kate Winslet v súvislosti s novinkou, ktorá práve mieri do našich kín. Kate sa v snímke Lee: Fotografka v prvej línii naozaj objaví aj v odhalených scénach, ale nejde o žiadnu koketnú záležitosť, ale o historickú vojnovú drámu. 

Kate je totiž jednou z najtalentovanejších herečiek svojej generácie, ktorá sa môže ľahko porovnávať napríklad s takou hviezdou, ako je Meryl Streep. Píše portál zeny.cz.

Rovnako ako Meryl si aj Kate dokáže vyberať nielen skvelé role, ale hlavne dobré filmy. Jej meno je tak okrem profesionality spojené aj so zárukou kvalitného divadla, ktorá vás nesklame. Vedeli ste, že Kate pochádza z naozaj skromných pomerov a svoju slávu si vydobyla nesmierne starostlivou prípravou na všetky role – veľké aj tie malé?

Vybrali sme pre vás z Netflixu romantické snímky, ktorým ale nechýbajú zložité emócie či vážnejšie dramatické roviny. Môžete si ich teraz hneď naladiť a užiť si spoločnosť tejto skvelej herečky len tak sama, alebo s kamarátkou.

Predčítač

V snímke, za ktorú Kate Winslet získala minimálne päť cien (medzi nimi Oscara a Zlatý glóbus), stvárňuje tajuplnú Hannu a prežije vášnivý letný románik s iba pätnásťročným Michaelom, po ktorom zmizne.

Príbeh sa odohráva v 50. rokoch v Nemecku. Vtedy sa Hanna s Michaelom znova stretávajú za naozaj dramatických okolností.

On ako študent práv, ona ako obžalovaná v procese s dozorcami z koncentračného tábora. Pokiaľ sa chcete ponoriť do naozaj silných emócií v citlivo spracovanej snímke, rozhodne neváhajte. Dobrou vizitkou je aj meno režiséra Stephena Daldryho, ktorý stojí za snímky ako Billy Elliot, Hodiny a seriálom Koruna.

Večný svit nepoškvrnenej mysle

Úplná klasika prelomu tisícročia, v ktorej Kate vystrieda snáď milión farieb na vlasy.

A rozhodne ich pozorne sledujte, pretože aj vďaka nim sa budete orientovať v snovom nelineárnom rozprávaní, poskladanom zo čriepkov jedného osudového vzťahu. Ten si rozhodne Jim Carrey v úlohe Joela nechať vymazať z hlavy, aby zabudol a netrpel, pretože mu Kate v úlohe Clementine poriadne zlomila srdce. Nechala si Joela totiž vymazať z hlavy ako prvá.

Joel sa v priebehu procesu odstraňovania spomienok snaží prísť na to, prečo mu to mohla urobiť a odhaľuje nielen bolestné rozdiely, ale aj dôvody, prečo sa do seba vôbec zamilovali. Ak ste toto romantické sci-fi ešte nikdy nevideli, určite s tým neotáľajte. A ak ho už poznáte, budete sa čudovať, ako rozdielne na vás príbeh po rokoch zapôsobí.

Rozum a cit

Až dvadsaťročná Kate stvárňuje v tomto filme Marianne.

Predstavuje vlastnosti „citu“ z titulu: emócie, spontánnosť, impulzivitu a nadšenú oddanosť. Rozum a cit podľa slávnej spisovateľky Jane Austen vás nadchne nielen svojim silným klasickým príbehom a spracovaním, ale aj skvelým obsadením. Okrem Kate uvidíte Emmu Thompson, obľúbeného profesora Snapea Alana Rickmana alebo Hugha Granta – všetky mladé a krásne.

Zaujímavosťou je, že sa Kate k tejto úlohe, ktorá popohnala jej kariéru, s nadsadením trošku preklamala. Pôvodne mala byť obsadená do oveľa menšej role, ale pre kasting sa pripravila na rolu Marianne s tým, že jej vraj toto oznámil jej agent. O tridsať rokov neskôr je Winslet jedným z najväčších mien v Hollywoode. Vďaka svojej cieľavedomosti, usilovnosti a možno malé klamstvá.

BONUS: Titanic

Pôvodne sme plánovali len tri snímky, ale na Netflixe si momentálne môžete pustiť aj epickú drámu Jamesa Camerona Titanic, ktorú ani netreba predstavovať.

Preto si dovolíme namiesto opisu slzičiek a romantiky pár slov na koniec. Ak si Titanic pustíte, spomeňte si, že Kate bola celý život vyčítaná jej váha a aj za rolu Rose schytávala poriadnu biedu.

Ťažko sa tomu dnes veria, ale vtedy bola vraj na Lea stará a tučná. Kate ale v každej úlohe dokazuje, že sú také reči úplne pod úroveň slušného správania.

Navyše má táto krásna a talentovaná žena aj dobrý charakter. Už dvanásť rokov sa venuje svojej neziskovej organizácii Golden Hat Foundation, ktorá zviditeľňuje schopnosti a veľký potenciál ľudí na autistickom spektre, aby ich spoločnosť lepšie prijímala. Z chudobného britského dievčaťa to nielen že dotiahla neuveriteľne ďaleko, ale tiež sa snaží podporovať ostatných. A za to jej patrí hlavne naša úcta a nie senzačné titulky o odhalenom poprsí.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie