Štefana vyhlásili za mŕtveho. Po 20 rokoch prišiel zvrat, PREHOVORIL „mŕtvy“

Po 20 rokoch sa ozval "mŕtvy"muž. Zdroj: Freepik

Polícia pátrala po nezvestnom Štefanovi od roku 2005. Po dvanástich rokoch bol na žiadosť rodiny vyhlásený za mŕtveho a bol mu vystavená zároveň aj úmrtný list s dátumom úmrtia 28.6.2005. Po takmer dvoch dekádach však došlo k prekvapivému zvratu v jeho prípade.

Podľa portálu noviny.sk sa ozval muž, ktorý tvrdí, že je ten „mŕtvy“ človek, po ktorom polícia pátra.  Informuje portál regiony.sk. Advokát potvrdil, že doklady, ktoré muž predložil, naznačujú, že ide skutočne o túto osobu.

Portálu sa podarilo osobne sa stretnúť s týmto mužom. Keďže na Slovensku je na neho stále platný zatýkací rozkaz, stretli sa na česko-nemeckom pohraničí.

„Mám starú totožnosť, ako aj rodný list a osvedčenie o štátnom občianstve. Notár overil, že žijem, a to, že som to ja,“ povedal „mŕtvy“ Štefan Žipaj Sabol.

Tvrdil, že z domu odišiel sám a dobrovoľne.

Nikomu z rodiny sa údajne neozýval zo strachu, pretože sa chcel chrániť pred ľuďmi, s ktorými sa zaplietol. „Boli tam nejaké vyhrážky, a preto som nikoho 20 rokov nekontaktoval,“ povedal Štefan.

Bude čeliť trestnému stíhaniu?

O tom, že ho vyhlásili za mŕtveho, sa údajne dozvedel len nedávno. Otázka teraz je, či je možné voči nemu viesť trestné stíhanie, keďže bol vyhlásený za mŕtveho.

Prokuratúra tvrdí, že áno.

„Vzhľadom na to, že váš klient Štefan Žipaj Sabol je živý, nie je dôvod odvolávať vydaný príkaz na zatknutie,“ uviedla prokuratúra.

„Budeme sa snažiť „oživiť“ situáciu, a ako dopadne trestné konanie, to uvidíme,“ dodal advokát „mŕtveho“ Miroslav Miert. Podľa právnika by však malo byť trestné konanie voči „mŕtvemu“ Štefanovi zastavené, pretože po novele trestného zákona už nie je možné posudzovať trestný čin na základe výšky škody.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie