Štát predáva netradičnú nehnuteľnosť: Tento kaštieľ môže byť váš!

Na snímke vpravo bývalá psychiatrická liečebňa, kaštieľ vo Veľkých Levároch, ktorý ponúka štát na predaj. Zdroj: Pixabay.com, vypdani.sk

Ministerstvo financií Slovenskej republiky oznámilo zaujímavú a netradičnú ponuku na predaj nehnuteľnosti, ktorá sa môže stať jedinečnou investičnou príležitosťou.

Na dražbu ide areál bývalej psychiatrickej liečebne vo Veľkých Levároch, nachádzajúcej sa na Pinelovej ulici 759 v okrese Malacky. Tento nehnuteľný majetok je v správe Univerzitnej nemocnice Bratislava a v súčasnosti už neslúži svojim pôvodným účelom.

Ide o kaštieľ v barokovom štýle spolu s areálom. Pôvodne postavený v 18. storočí, slúžil ako rezidencia šľachtických rodín a prešiel mnohými prestavbami, ktoré odrážajú rôzne architektonické štýly. Dnes sa kaštieľ stal nielen cieľom turistov, ale aj miestom konania rôznych kultúrnych podujatí, svadieb a výstav, čím pokračuje v tradícii spájania histórie s moderným životom.

 

Podľa registra ministerstva, liečebňa nemá byť v budúcnosti využívaná na plnenie úloh v rámci činnosti správcovskej organizácie. S aktuálnym stavom budovy a pozemkov, ktoré boli posúdené odborníkmi, bola priemerná cena nehnuteľnosti stanovená na 7 120 000 eur. Ministerstvo sa rozhodlo dražiť tento zaujímavý objekt s vyvolávacou cenou od 6 408 000 eur.

Záujemcovia o kúpu bývalej psychiatrickej liečebne majú možnosť zaslať svoje ponuky do 22. novembra 2024. Tento predaj ponúka jedinečnú šancu pre investorov, developérov alebo podnikateľov, ktorí hľadajú nové a nevšedné projekty, a zároveň môžu prispieť k revitalizácii tejto nehnuteľnosti v pokojnom prostredí Veľkých Levárov.

 

Investičný potenciál a budúcnosť areálu

Bývalá psychiatrická liečebňa vo Veľkých Levároch ponúka široké možnosti pre rozvoj rôznych projektov. Svojou polohou v blízkosti Bratislavy a malebným prostredím okresu Malacky môže byť areál zaujímavou voľbou pre transformáciu na rezidenčné komplexy, wellness centrá, rekreačné zariadenia alebo dokonca kultúrne a vzdelávacie inštitúcie.

 

Vzhľadom na rastúci dopyt po bývaní v okolí hlavného mesta a rozvoj turistického ruchu v tejto oblasti môže investícia do nehnuteľnosti predstavovať sľubný krok, ktorý prinesie nielen finančné zisky, ale aj prínos pre miestnu komunitu.

Okrem toho, návrhy na revitalizáciu areálu by mohli zahŕňať aj zachovanie historických prvkov budovy, čo by pridalo na hodnote a atraktivite projektu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie